Skoda Kodiaq RS on noussut parrasvaloihin jo ennen auton virallista esittelyä. Auto vieraili Nürburgringin legendaarisella Nordschleifella ja otti nimiinsä seitsemänpaikkaisten katumaastureiden kierrosennätyksen.

Skoda Kodiaq RS kiersi 20,832 kilometriä pitkän Nürburgringin Nordschleifen ajassa 9 minuutti ja 29,84 sekuntia. Kuljettaja toimi Sabine Schmitz, joka ajaa työkseen pitkien matkojen ratakisasarjassa (VLN-sarja) ja Nürburgringin 24 tunnin kisoissa. Vuonna 1996 hän ensimmäisenä naisena voitti 24 tunnin kisan, ja toisti voittonsa heti seuraavana vuonna. Sabine Schmitz on tunnettu myös ringin ratataksin kuljettajana. Schmitz arvioi, että tähän mennessä hän on ajanut Nordschleifella yli 30 000 kierrosta.

Skoda Kodiaq RS on varustettu kaksoisahdetulla 2.0 TDI -dieselmoottorilla, jonka teho on 176 kW (239 hv). Nelivetoisen katumaasturin varustukseen kuuluu mukautuva alustan säätöjärjestelmä DCC (Dynamic Chassis Control)m joka sisältää ajoasetuksen valinnan ja progressiivisen ohjaustehostuksen.

Skoda Kodiaq RS esitellään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä.