Sony julkaisee joukuuun alussa PlayStation Classic -pelikonsolin, joka on minikokoinen versio alkuperäisestä. Laitteen mukana toimitetaan 20 valmiiksi asennettua, alkuperäistä peliä.

PlayStation Classicin muotoilu muistuttaa alkuperäistä PlayStationia, mukaan lukien painikkeiden sijoittelu sekä ohjaimet ja ulkokuori. PlayStation Classic on kuitenkin 45 prosenttia pienempi kuin alkuperäinen konsoli, ja se sisältää 20 valmiiksi asennettua PlayStation-peliä, kuten Final Fantasy VII, Jumping Flash! , R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3, ja Wild Arms.

PlayStation Classic sisältää HDMI-kaapelin televisioon ja muihin ulkoisiin näyttöihin liittämistä varten sekä USB-kaapelin, jolla laite liitetään verkkovirtalähteenä toimivaan USB-muuntajaan. USB-muuntaja ei kuitenkaan kuulu pakkaukseen vaan pitää hankkia erikseen. Laitteen mukana tulee kaksi ohjainta, jotta laitteella pääsee hyödyntämään myös kaksinpelimahdollisuutta osassa peleistä.

Alkuperäinen PlayStation julkaistiin ensimmäisenä Japanissa 3.12.1994. PlayStation-pelikonsoli sisälsi merkittäviä innovaatioita, kuten reaaliaikaisen 3D-grafiikan ja CD-ROM-aseman, joilla oli valtava vaikutus peliteollisuuteen 1990-luvulla ja sen jälkeenkin.

Sony PlayStation Classic julkaistaan Japanissa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 3.12.2018. Laitteen ulkonäkö ja pelivalikoima voi vaihdella myyntialueesta riippuen.