Seatin tehokkaimpina malleina aikaisemmin tunnetut Cuprat ovat saaneet lisää kasvutilaa irtautumalla Seatin alta omaksi brändikseen. Ensimmäisenä markkinoille on saapunut varsin mielenkiintoinen versio, nimittäin Seat Atecasta viritetty sporttiversio Cupra Ateca.

Ainakin auton suorituskyky kuulostaa lupaavalta. Konepellin alta löytyy 300 hevosvoimaa tehoa ja 400 Nm vääntöä tarjoava 2.0 TSI. Sen jatkona on seitsenvaihteinen DSG-automaattivaihteisto ja 4Drive-nelivetojärjestelmä. Tehokas moottori yhdessä kevyen korin (1540 kg) kanssa tarjoaa erinomaisena suorituskykvyn. Kiihdytys nollasta satasen vauhtiin vie vain 5,2 sekuntia. Cupra Atecassa on myös Launch Control -toiminto, joka auttaa optimoimaan hätäiset lähdöt.

4Drive-neliveto on suunniteltu parantamaan Cupra Atecan ajettavuutta kaikissa olosuhteissa. Järjestelmä analysoi ajo-olosuhteita reaaliajassa huomioiden auton nopeuden, jokaisen pyörän pyörimisnopeuden, ohjauspyörän asennon sekä ajotyylin ja -tilan, ja säätää voimanjakoa kullekin pyörälle progressiivisesti. Myös auton jarrujärjestelmä on päivitetty takaamaan tehokkaat pysähtymiset. Autossa on edessä 340 milliset ja takana 310 milliset jarrulevyt. Lisävarusteena saatava Performance Pack tuo autoon 18” mustat Brembo-jarrut.

Auton ulkonäössä korostuvat sporttiset elementit; mustat jarrusatulat, urheilullinen takapuskuri, neljä pakoputkea takadiffuusorin reunassa ja Cupra-logolla varustetut 19-tuumaiset timanttileikatut kevytmetallivanteet. Autoon on valittavissa kuusi väriä; Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Gray, Magic Black tai Nevada White. Ulkoväriä tehostavat kiiltävän mustat yksityiskohdat: kattokaiteet, sivupeilit, ikkunakehykset, kylkilistat, etusäleikkö ja diffuusori.

Cupra Atecan myynti on alkanut. Auton lähtöhinta kattavalla varustelulla on 61 498,51 euroa