Videokuvaaminen järjestelmäkameralla tulee paljon sulavammaksi gimbal-vakaajan avulla. Zhiyunin uusi käsikäyttöinen gimbal-vakaaja, Weebill Lab tarjoaa ominaisuuksia, jotka palvelevat niin harrastajia kuin ammattilaisia.

Kompakti vakaaja painaa alle kilon, mutta pystyy kantamaan jopa kolmen kilon painoista kameraa. Vakaajaa voi käyttää perinteisesti pystyasennossa tai kiinnittää mukana tulevan jalustan käsikahvaksi ja käyttää vakaajaa matalien kuvakulmien saamiseksi.

Suora yhteys älypuhelimeen tai tablettiin mahdollistaa näiden liikesensorien käyttämisen vakaajan ohjaamiseen. Puhelinta kallistamalla ja kääntämällä voidaan vakaajaa liikuttaa reaaliaikaiseksi. Puhelimen näyttöä voidaan käyttää myös monitorointiin, sommitteluun ja kameran asetusten säätämiseen. Älypuhelin helpottaa myös matalista kuvakulmista, kuten lattianrajasta, kuvaamista.

Vakaajassa OLED-näyttö, joka näyttää liitettävyyden, akun kapasiteetin, kuvaustilan, sekä useita kameran asetuksia. Kuvaajalla on näin täysi kontrolli kamerastaan. Kahdella 18650-akulla toimiva Weebill Lab toimii jopa 10 tuntia yhdellä lataamisella. Kolmen jalustakierrepaikan ansiosta Weebill Lab -vakaajaan voidaan liittää useita lisävarusteita, kuten puhelinpidike, pieni monopodin tai kolmijalka. Vakaajaan voidaan liittää myös ulkoinen follow focus -moottori (TransMount Servo Zoom/Focus Controller), jonka avulla tarkennuksen säätäminen on erittäin tarkkaa ja tasaista.

Zhiyun Weebill Lab toimitukset alkavat marraskuun puolivälissä. Sen suositushinta on noin 659 euroa.