BMW on vihdoin esitellyt odotetun 8-sarjan tuotantomallin. Auton ulkomuotoa osasi odottaa mutta silti näyttävät yksityskohdat pääsevät yllättämään positiivisesti.

Auton ledeillä toteutetut ajovalot ovat matalammat kuin missään muussa BMW:ssä ja yhdessä keulan alahelmassa olevien laajojen ilmanottoaukkojen kanssa ne korostavat matalaa painopistettä. Katon saa lisävarusteena hiilikuitulujitetusta muovista (CFRP) valmistettuna. Se siirtää painopistettä entistäkin alemmas. CFRP-pakettiin sisältyy myös ilmanottoaukkojen rivat, sivupeilien kuvut, takaspoileri ja takalevike.

Paras mahdollinen aerodynamiikka on varmistettu virtaviivaisen korin muotoilun lisäksi lähes yhtenäisellä suljetulla pohjalla, ilmaläppien ohjauksella, ilman pyörteitä vähentävällä Air Curtain -ilmakanavilla ja ilmavirtaa etupyörien ohi ohjaavilla Air Breather -aukoilla.

Kunnianosoitus klassikolle

Auto on saatavissa bensiini tai dieselmoottorilla. Mallivaihtoehtojen nimet; 850 ja 840 ovat hieno kunnianosoitus alkuperäiselle 8-sarjalaiselle, vaikka moottoritekniikka hieman poikkeaakin alkuperäisestä.

BMW M850i xDrive Coupe on varustettu uudelleen suunnitellulla 4.4-litraisella V8-moottorilla. Edeltäjäänsä verrattuna moottorin paino on onnistuttu pitämään samana, samalla kun tehot ovat kasvaneet 50 kW/68 hv. Uusi V8 tuottaa tehoa 390 kW/530 hv ja vääntöä 750 Nm laajalla kierrosalueella 1800–4600/rpm. Nollasta sataan kiihtyäkseen nelivetoinen M850i xDrive Coupe tarvitsee ainoastaan 3,7 sekuntia.

Dieselvaihtoehtona on BMW 840d xDrive Coupe. Sen 3-litrainen BMW TwinPower Turbo -teknologialla varustettu kuusisylinterinen rivimoottori tuottaa tehoa 235 kW/320 hv ja vääntöä 680 Nm. Kulutus on kohtuullinen 6,2 l/100 km. Molempien moottoreiden parina on 8-portainen Steptronic-automaattivaihteisto ja xDrive-neliveto. M850i xDrive Coupessa on vakiona elektroninen tasauspyörästön lukko.

Vakiovarustukseen kuuluu mukautuva M-jousitus elektronisesti ohjattavilla iskunvaimentimilla. Nämä mahdollistavat jousien ja iskunvaimentimien erittäin tarkan säätämisen niin, että kuljettaja saa vain välttämättömän tuntuman tiehen tai rataan. Takapyöräohjaus pienentää kääntösädettä ja tekee autosta ketterämmän rata-ajossa.

BMW M850i xDrive Coupessa on vakiona erittäin tehokkaat M Sport -jarrut, 20-tuumaiset vanteet ja korkean suorituskyvyn renkaat. BMW 840d xDrive Coupéhen nämä saa M Sport -paketissa, johon kuuluvat myös monitoimi-istuimet, nahkainen M-ohjauspyörä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut koristelistat. M Technic Sport -pakettiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi elektronisesti ohjattu tasauspyörästön lukko ja M-takaspoileri.

Vahvistamaton ennakkohinta BMW 840d xDrive:lle on 141 002,38 euroa. Auton ennakkomyynti alkaa kesän aikana.