Kuumat juomat kuuluvat olennaisena osana treffailuun. Onhan helpoin tapa järjestää treffit vain kysymällä lähteekö toinen kahville. Kuumia juomia voi nauttia aina treffeillä, mutta talvella niiden vaikutus ja teho vain korostuu. Kun ulkona on kylmä, parhaat juomat talvitreffeille lämmittävät mukavasti ja toimivat hyvänä keskustelun avauksena. Juomat voi toki nauttia kahvilassakin, mutta hauskempi ja romanttisempi vaihtoehto on pakata kuumat juomat mukaan termariin ja lähteä treffeille luonnon helmaan.

Mitkä ovat parhaat juomat talvitreffeille?

Kahvi

Suomessa yleisin kuumana nautittava juoma on tietysti kahvi. Kahvia juovat lähes kaikki, joten se on sinänsä varma valinta. Mutta valitettavasti se on samalla hieman tylsä vaihtoehto. Ehkä tässä kohtaa voisi käyttää hieman mielikuvitusta ja valita jotain tavallisesta poikkeavaa. Jos kahvi pitää kuitenkin valita, niin voihan siitäkin kehitellä erilaisia versioita. Tai vaikka keittää pannukahvit luontopolun tulipaikalla.

Tee

Tee on kahvin lisäksi toinen ”turvallinen valinta”, sillä suurin osa juo joko kahvia tai teetä. Tosin teen suhteen onkin siitten se sama ongelma kuin kahvissa, eli se on hieman tylsähkö vaihtoehto, vaikkakin lämmittää mukavasti.

Glögi

Glögi mielletään usein joulujuomaksi, mutta sopii hyvin kylmiin talvipäiviin myös joulun jälkeen. Glögissä voi olla myös hieman prosentteja, mutta ei välttämättä. Tärkeintä on lämmittävä vaikutus, joka tulee nesteen lämmöstä, ei alkoholista. Jos glögi maistuu liian jouluiselta, voi kuuma mehu toimia hyvänä vaihtoehtona.

Kuuma mehu

Makea ja kuuma juoma lämmittää mukavasti pikku pakkasen pistellessä poskia talvipäivänä. Alkoholittomana kuuma mehu sopii treffien lisäksi hyvin koko perheen ulkoilupäivään. Kuuma mehu voi olla mustaherukkamehua, sekamehua tai vaikka omenamehua.

Lämmin siideri

Lämmin omenasiideri on hieman tavallisesta poikkeava treffijuoma. Siideriä voi lämmittää kunhan ei päästä juomaa kiehahtamaan. Siideriä voi nauttia lämmitettynä sellaisenaan, tai tehdä oman juomasekoituksen ja laimentaa/makeuttaa juomaa omenamehun avulla.

Kaakao

Talvitreffien paras juoma on ehkä kuitenkin kaakao. Lämmin suklainen juoma kun sekä lämmittää että luo hyvän fiiliksen. Kaakao on hyvää yksistään, mutta paljon hauskemman treffijuoman saa aikaiseksi koristelemalla juoman vaahtokarkeilla, kermavaahdolla ja/tai suklaarouheella. Tai jos kaipaa juomaan persoonallista makua, voi kaakaon maustaa kevyesti esimerkiksi kanelilla tai chilillä.