Huawein tablettimalliston uusin tulokas, Huawei MediaPad M5 on tullut myyntiin myös Suomessa. Tämä 10,8-tuumaisella näytöllä varustettu malli tarjoaa ominaisuuksia niin viihde- kuin työkäyttöön, vaikkakin monipuolinen viihdekäyttö viekin helposti suurimman osan käyttöajasta.

Huawei MediaPad M5 -tabletin 10,8-tuumainen, IPS-paneelilla varustettu, korkearesoluutioinen (2560×1600) näyttö tarjoaa hyvän kuvanlaadun. Laitteessa hyödynnetään Huawein ClariVu 5.0 -tekniikkaa, joka pyrkii parantamaan huonolaatuisen kuvan tarkkuutta ja kontrastia. Jos tablettia käyttää ahkerasti tai varsinkin pimeässä ympäristössä, kannattaa vaihtaa silmien rasitusta helpottava Eye Comfort Mode -tila. Se vähentää sinistä värin määrää ja on näin lempeämpi silmille.

Tabletin näyttöä ja sisukaluja suojaavat kevyet metallikuoret sekä reunoiltaan pyöristetty 2.5D-lasi. Lasi jatkuu aivan laitteen reunoihin asti, minkä ansiosta laitteen ulkonäkö on tyylikäs ja viimeistelty. Tabletin etupuolella on 5 MP:n ja takana 13 MP:n kamera. Käyttömuistia on 4 GB ja tallennustilaa 64 GB. Tabletin 7500 mAh akku kestä normaalikäytössä noin 12 tuntia.

Hyvän kuvanlaadun lisäksi laitteessa on kiinnitetty huomiota myös äänentoistoon. MediaPad M5-tabletissa on neljä Harman Kardonin kaiutinta. Äänenlaatu on tabletiksi hyvä mutta pelkkään musiikin kuunteluun löytyy ehkä parempiakin vaihtoehtoja.

Huawei MediaPad M5 on saatavissa WiFi- tai LTE-yhteydellä. WiFi-mallin suositushinta on 449,00 euroa ja omalla sim-kortilla varustettavan LTE-mallin 499,00 euroa.