Huawein puhelinmalliston huipulta löytyy uusi lippulaivamalli Huawei P20. Tämä uutuusluuri on tullut markkinoille kolmena eri versiona; P20, P20 Pro ja P20 Lite.

Kuten uudelta huippuluurilta saattaa odottaa, on kameratekniikka ottanut taas harppauksen eteenpäin. Saimme testiin Huawei P20 -mallin, jossa on täysin uusi versio Leican kaksoiskamerajärjestelmästä. Kaksoiskameran toinen kenno on mustavalkoinen ja toinen kuvaa väreissä. MV-kennon koko on 20 megapikseliä ja värikamerassa pikseleitä on 12 miljoonaa. Puhelimen etupuolella on vielä 24 megapikselin etukamera, jos joku niitä selfieitä vielä haluaa ottaa.

Monipuolista kuvaamista

Kamerasta löytyy erilaisia valmiita kuvaustiloja, kuten muotokuva, yökuva, laajakuva ja mustavalkovalokuva. Kamerassa on myös Pro-tila, jos haluaa itse säätää kameran asetuksia tarkemmin. Huawei kertoo puhelimen kameran tunnistavan automaattisesti yli 500 erilaista kuvaustilannetta, joten asetukset voi jättää laitteen pähkäiltäväksi ja räpsiä kuvia huoletta. Laitteen ominaisuuksiin lukeutuvat kuvauskohteen liikettä ennakoiva 4D-focus ja AIS-kuvanvakautus. 6-akselinen optinen kuvanvakautus vähentää käsien heilunnasta tai heikosta valaistuksesta aiheutunutta epätarkkuutta kuvissa. Ja jotta myös ne yllättävät hetket saa taltioitua kuviin, löytyy kamerasta Ultra Snapshot -toiminto. Sen avulla kuvaustoiminto on välittömästi käytössä äänenvoimakkuuspainiketta painamalla. Onnistumisprosentti kuvaamisessa pitäisi siis olla selvästi käyttäjän puolella.

Ja itse kuvan ottaminen on vasta pieni osa projektia. Kuvien käsittelyyn löytyy nimittäin lukematon määrä erilaisia toimintoja. Kuvaa voi rajata, horisontin voi suoristaa, kuvaan voi valita värejä tai poistaa ne kokonaan, ja erilaisilla filttereillä valokuvaan saa todella persoonallista ilmettä. Videokuvaukseen uusia luovia mahdollisuuksia tarjoaa 960 fps:n hidastuskuvausmahdollisuus.

Iso ja tarkka näyttö

Huawei P20 ja P20 Lite -malleissa on 5,8-tuumainen FHD+ näyttö. Teräväpiirtonäyttö toistaa värit kirkkaina ja kuvat terävinä, minkä ansiosta kuvien muokkaus käy kätevästi myös tämän puhelimen ruudin kautta. P20 Pro -mallissa on vielä isompi, 6,1-tuumainen OLED-näyttö. Vaikka iso näyttö on aina parempi, tulee puhelimen kohdalla raja vastaan laitteen koon kohdalla. Tämä 5,8” on vielä sopivan kokoinen kädessä. Pyöritettyjen kulmien ansiosta puhelinta on mukava käsitellä.

Uusi puhelin on aina houkuttava hankinta. Ja varsinkin jos puhelimella kuvaa paljon, kannattaa Huawei P20 ottaa ehdottomasti harkintaan. Huawei P20 -mallin hinta on noin 650,00 euroa. P20 Lite maksaa n. 350,00 euroa ja huippumalli P20 Pro n. 850,00 euroa.