Jos työpäivä täyttyy puheluista, ei luuria jaksa kannatella koko päivää korvalla. Silloin kuulokkeet ovat kätevämpi ratkaisu. Saimme testiin uudet Plantronics C5220 -kuulokkeet, jotka on suunniteltu juurikin aktiiviseen työkäyttöön.

Plantronics Blackwire 5200 -sarjan Kuulokkeita on saatavissa kahtena eri mallina. Yhdellä kuulokkeella varustettu monokuulloke (C5210) jättää toisen korvan vapaaksi, kun taas tämä testiin saatu kahden kuulokkeen stereomalli eristää ulkopuoliset hälyäänet tehokkaammin. Kuulokkeiden suunnittelussa on huomioitu jatkuva käyttö. Ohuella metallisangalla varustetut kuulokkeet tuntuvat kevyiltä päässä ja pehmeät korvatyynyt parantavat käyttömukavuutta. Mikrofoni on kevyen varren päässä, jonka saa käännettyä kätevästi sivuun silloin kun sitä ei tarvitse.

Hyvä äänenlaatu

Hyvä äänenlaatu on osa käyttömukavuutta. Korvatyynyt vaimentavat ulkopuolista hälyä passiivisesti, minkä lisäksi Plantronics C5220 -mallin, kuten myös muiden Blackwire 5200-sarjan kuulokkeiden ominaisuuksiin kuuluvat melua vaimentava mikrofoni ja digitaalinen signaaliprosessori. Ja kun kuulokkeilla haluaa kuunnella musiikkia töiden lomassa, dynaaminen taajuuskorjain huolehtii hyvästä äänenlaadusta.

Kuulokkeet ovat saatavissa joko USB- tai USB-C -liitännällä. Kaikissa malleissa on 3,5 mm liitin, jolla kuulokkeet saa kiinni esim. tablettiin tai älypuhelimeen. Kun piuhan yhdistää USB-liitännän mahdollistavaan jatko-osaan, saa käyttöön myös puheluiden hallintaa helpottavan, johtoon kiinnitetyn ohjaimen. Siitä löytyvät painikkeet puhelun vastaamiseen, lopettamiseen, mykistämiseen sekä äänenvoimakkuuden säätöön.

Plantronics C5220 -kuulokkeiden hinta on n. 130 euroa, ja yksikanavaisen C5210-mallin 120 euroa.