Ring Spotlight Cam on säänkestävä valvontakamera, jonka ominaisuuksia on mietitty tavallista valvontakameraa pidemmälle. Spotlight Cam -kameran ominaisuuksia ovat 1080p HD -laatuinen videokamera laajakuvalinssillä, liiketunnistin, kaksisuuntainen mikrofoni/kaiutin ja sisäänrakennetut kohdevalot. Vaikka kamerassa on myös tallennusominaisuus, on pääpaino aktiivisessa live-seurannassa. Omistaja voi milloin tahansa tarkistaa mitä tapahtuu, ja avata myös ääniyhteyden kameraan.

Aktiivinen seuranta älypuhelimen välityksellä

Kun kameran liiketunnistin havaitsee liikettä, saa omistaja ilmoituksen älypuhelimen Ring-sovellukseen. Sovelluksen kautta voi tarkistaa mistä hälytys johtuu, katsoa live-videokuvaa kohteesta äänien kera, käynnistää laitteen sisäänrakennetun sireenin tai avata kaksisuuntainen puheyhteys ja tiedustella milllä asialla hiippari on. Laitteessa on tehokkaat LED-valot, jotka syttyvät liikkeestä. Valot voi kytkeä päälle ja pois milloin tahansa myös sovelluksen avulla. Kamerassa on myös tehokas pimeänäkö, jonka avulla kohteet näkyvät yllättävän hyvin myös pimeässä myös ilman LED-valoja, joskus jopa paremmin.

Ring Spotlight Cam pitää asentaa kiinteästi seinään, mutta asennuksesta on tehty helppoa. Mukana on kolme osaa; seinään ruuvattava pohjalevy, siihen pikakiinnityksellä pyöräytettävä kameranjalka, ja kolmantena itse kamera. Mukana tulevat kohtuullisen selkeät ohjeet, mutta toteutus on niin selkeä ja yksinkertainen, että onnistuu vaikka ilman ohjeita, kun osia hetken pyörittelee. Asennustarvikkeet tulevat mukana, ja pohjalevyssä on jopa pieni vatupassi, jolla levyn saa suoraan. Ring Spotlight Cam on saatavissa aurinkokennolla (Solar), akulla (Battery) tai pistokeella verkkovirtaan kytkettävänä (Wired) mallina.

Asennus kodin lähiverkkoon

Laitteessa itsessään ei ole verkkoyhteyttä, vaan se yhdistetään kodin lähiverkkoon Wi-Fi -yhteydellä. Lisäksi laitteen ottaminen käyttöön vaatii älypuhelimeen Ring-sovelluksen, joka on saatavissa ilmaiseksi sekä Android että iOS -puhelimiin. Sovelluksen avulla voi säätää mm. kameran liiketunnistimen herkkyyttä sekä aluetta, jolla liiketunnistin reagoi. Maksullinen versio (3 eur/kk) mahdollistaa myös vanhojen hälytysten ja niihin liittyvien videoiden tarkastelun 60 päivän ajan. Kaikki live-toiminnot ovat käytettävissä jo ilmaisversiossa. Kun laitteen asentaa ja avaa Ring-tilin, saa maksullisen version koekäyttöön kuukauden ajaksi.

Jos haluaa parantaa kodin suojausta entisestään, voi asentaa useamman kameran ja seurata niitä saman sovelluksen kautta. Ringin tuotevalikoimassa on myös liiketunnistimella, videokameralla ja kaksisuuntaisella ääniyhteydellä varustettu ovikello. Sovellukseen voi antaa käyttöoikeuden myös muille. Näin muutkin käyttäjät voivat saada hälytykset samanaikaisesti puhelimeensa. Hälytykset voi myös kytkeä pois päältä käyttäjäkohtaisesti, tai asettaa kellonajan, jolloin hälytykset eivät välity puhelimeen.

Jos kodin, mökin tai pienyrityksen valvonta kaipaa kohennusta, tarjoaa Spotlight Cam hyviä ominaisuuksia kohteen aktiiviseen valvontaan. Ring Spotlight Cam -kameran myyntihinta on n. 200 euroa.