Työpaikkasuhteet eivät ole enää yhtä yleisiä kuin aikaisemmin, paljastaa CareerBuilder-verkkosivuston vuosittainen Valentine’s Day -tutkimus. Viime vuoden lopulla toteutetun kyselyn perusteella 36 prosenttia vastaajista paljastaa tapailleensa työtoveria. Luku on viisi prosenttia pienempi kuin edellisenä vuonna, jolloin 41 % vastaajista kertoi romanttisista suhteista työntekijöiden välillä. Miesvastajista joka viides (20 %) kertoi kokeneensa useamman kuin yhden toimistosuhteen, kun taas naisista vain 15 % oli tapaillut useampaa kuin yhtä työtoveria.

Tapailu pomon kanssa

Työpaikkasuhteissa kannattaa välttää kahta henkilöryhmää, omia esimiehiä ja alaisia. Jos juttu päättyy huonosti, voi suhde näkyä ikävällä tavalla myös työuran kehityksessä. Työpaikkatreffaajista 22 prosenttia kertoi tapailleensa pomonsa kanssa. Tämä oli yleisempää naisten kohdalla, joista 27 prosenttia kertoi tapailleensa pomon kanssa kun miehistä vastaava luku oli 15 prosenttia.

Työpaikkaromanssi voi päättyä hyvin…tai huonosti

Osa työpaikkaromansseista päättyi onnellisesti. 31 prosenttia työpaikan kautta tavanneista kertoi päätyneensä lopulta naimisiin työkaverin kanssa. Näin onnellisesti ei tietenkään aina käy. Noin neljäsosa (24 %) kertoi tapailusta, jossa toinen osapuolista oli naimisissa tapailun aikaan. Tämä oli yleisempää miesten kohdalla, joista 27 % oli ollut tällaisessa tapailusuhteessa. Naisista vastaavaan tilanteeseen oli pätynyt 21 %. Kuusi prosenttia oli vaihtanut jopa työpaikkaa suhteen päättymisen jälkeen.