Huawein uusi MateBook X Pro on ultraohut kannettava, johon on tuotu älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Huawei MateBook X Pron runko on valmistettu alumiinisekoituksesta, minkä ansiosta se on kevyt ja kestävä.

Huawei MateBook X Pron näkyvin ominaisuus on sen FullView-näyttö, jonka ohuet kehykset mahdollistavat 91 prosentin ruutu-runko-suhteen. Ultraohuessa Corning Gorilla -lasissa on sormenjälkiä hylkivä pinnoite. Kosketusnäyttö tunnistaa tarvittaessa 10 yhtäaikaista painallusta. Huawei MateBook X Pro on ensimmäinen kannettava, jossa on virtaa säästävä LTPS-paneeli, jollaisia on aiemmin käytetty muun muassa matkapuhelimissa. Kannettavan Eye Comfort Mode vähentää sinistä valoa, suojaten käyttäjän silmiä.

Vain 14,6 millimetriä paksu ja 1,33 kiloa painava Huawei MateBook X Pro sisältää täysimittaisen näppäimistön ja monipuolisen kosketuslevyn. Virtanappulaan sijoitettu sormenjälkitunnistin mahdollistaa sisäänkirjautumisen jopa 7,8 sekunnissa. Erikoisuutena kannettavassa on näppäimistöön sijoitettu kamera, jonka voi painaa alas silloin, kun sitä ei käytä. Tämä vapauttaa tilaa näytölle ja suojaa käyttäjän yksityisyyttä.

Huawei MateBook X Pron sydämenä on kahdeksannen sukupolven Intel Core i7 -prosessori. Lisää toimintavarmuutta tuovat jopa 16 Gt muisti, huippunopea SDD-levy ja NVIDIA GeForce MX150 -näytönohjain 2 Gt GDDR5 -muistilla. Tehokkaassa 57,4 Wh akussa riittää älykkään virranhallintaohjelmiston ansiosta virtaa jopa 12 tunnin videotoistoon.

Huawei MateBook D

Huawei MateBook X Pron kanssa markkinoille saapuu 14-tuumainen Huawei MateBook D, jolla on painoa 1,47 kiloa ja paksuutta 15,8 millimetriä. Koon lisäksi 8 Gt keskusmuisti ja Intel Core i5-8250U -prosessori erottavat mallin Huawei MateBook X Prosta. Yhteistä laitteille ovat näytönohjain, ohut design, Window 10 -käyttöjärjestelmä, pitkä akunkesto sekä virtapainikkeesta löytyvä sormenjälkitunnistin. Virtanäppäimessä  olevan  BIOS-sormenjälkitunnisteen  avulla  koneen  käynnistäminen  ja  kirjautuminen  onnistuu  alle  8  sekunnissa  turvallisesti  ja  käyttäjäystävällisesti yhdellä painalluksella.

Huawei MateBook D tulee Suomessa myyntiin harmaana (Space Grey) sekä hopean värisenä (Mystic Silver). Huawei MateBook X Pro on Suomessa saatavilla hopeisena (Mystic Silver). Huawei MateBook D -mallin suositushinta on 999,00 euroa ja X Pron 1899,00 euroa.