Kesällä myyntiin tuleva, uusi Cat S61 sisältää monia parannuksia edeltävään Cat S60-malliin nähden. Uutuudessa on mm. parannettu FLIR-lämpökamera, laseretäisyysmittari ja sisäilman laadun mittari.

Armeijatason kestävyysominaisuudet

Cat S61 -älypuhelimessa on 5,2 tuumainen Full HD -teräväpiirtonäyttö. Näyttöä suojaa Gorilla Glass 5 -suojalasi ja näyttö on optimoitu ulkokäyttöön. Puhelimella on sekä IP68 että IP69 -pölynkestoluokitus ja Yhdysvaltain armeijan MIL Spec 810G -kestävyysluokitus. Puhelin kestää vettä kolmen metrin syvyydessä tunnin ajan, ja on rakennettu kestämään pudotus 180 senttimetrin korkeudelta betonialustalle, toistuvasti.

Lämpökamera laajaan ammattikäyttöön

S61-älypuhelimessa on FLIR-lämpökamera, jonka uusi ohjelmisto antaa entistä paremman kontrastin ja lämpöskaalaa on laajennettu ulottumaan jopa 400 asteeseen saakka. Lämpökameran kuvan tarkkuus on päivitetty VGA-laadusta HD-laatuun ja siinä käytetään paranneltua MSX®-kuvaoptimointiteknologiaa.

Lämpökameraa voi hyödyntää esimerkiksi autonkorjauksessa vianmäärityksessä sekä asfaltoinnissa, joissa lämpötilat nousevat helposti hyvin suuriksi. Se on myös kätevä apuväline rakennusten lämpöhukan, kosteusvaurioiden ja eristyksen puutoskohtien sekä ylikuumenevien sähkölaitteiden havaitsemiseen. Lämpökameralla voi havaita pimeässä esimerkiksi veteen tippuneen ihmisen sekä ihmiset ja eläimet savun ja sumun keskellä.

Sisäilman laadun tunnistin ja laseretäisyysmittari

Cat S61-älypuhelin on varustettu Sensirion sisäilman laadun mittarilla, joka kertoo käyttäjälleen sisäilman epäpuhtauksien, VOC-päästöjen, tasot. Epäpuhtauksia voi tulla ilmaan esimerkiksi maaleista, liuottimista, puhdistusaineista sekä matoista ja huonekaluista. Cat S61 tarkkailee ilmanlaatua ja ilmoittaa, kun VOC-pitoisuudet nousevat liian korkeiksi, jolloin on hyvä pitää tauko ja tuulettaa tila ilmanlaadun parantamiseksi. Mittari näyttää myös ilmankosteuden ja lämpötilan.

Laseretäisyysmittarilla mittaa helposti etäisyyksiä kahdeksaan metriin saakka sekä pinta-alan. Tiedot tallentuvat kuvaan, joten vaihtoehtoisia mittauksia on helppo tehdä. Myös muu hienosäätö onnistuu palaamatta paikan päälle. Ominaisuus on erityisen kätevä esimerkiksi sisustussuunnittelijoille, kiinteistövälittäjille sekä vakuutustarkastajille.

Cat S61 -lippulaivaälypuhelin tulee Suomessa myyntiin heinäkuussa 2018. Laitteen suositushinta on 899,00 euroa