Porsche on esitellyt uudet Boxster ja Cayman -mallit, jotka kantavat mallinimeä 718 T. Uutuuden suunnittelussa on panostettu ennenkaikkea dynaamisiin ajo-ominaisuuksiin, jotka pääsevät parhaiten oikeuksiinsa mutkaisilla maaseututeillä.

Porschen uusi kaksipaikkainen henkii suorituskykyä myös sisätilojen pelkistetyn olemuksen ansiosta. Tätä vaikutelmaa korostavat mustat ovien avauslenkit ja kahteen suuntaan sähköisesti säädettävät urheiluistuimet, joiden keskiosat on verhoiltu mustalla Sport-Tex-kankaalla. Ajotilan valintakytkimellä varustettu GT-urheiluohjauspyörä takaa poikkeuksellisen pitävän otteen ja mustia mittaritauluja koristavat Boxster ja Cayman -logot. Porsche Communication Management (PCM) ‑järjestelmän paikalla on nyt suurikokoinen säilytyslokero. Se on edelleen saatavissa lisävarusteena. Sisätiloihin tehdyillä muutoksilla on kompensoitu uuden bensiinihiukkassuodattimen (GPF) autolle tuomaa lisäpainoa.

Porsche 718 T:n turboahdettu, kaksilitrainen ja nelisylinterinen moottori tuottaa 300 hevosvoimaa ja 380 Nm huippuväännön. Auto painaa vain 1350 kiloa (PDK-vaihteistolla 1380 kiloa). Erinomaisen paino-tehosuhteen ansiosta uusi 718 T kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 5,1 (4,7) sekunnissa. Uutuusmallin huippunopeus on 275 km/h.

718 T:n vakiovarusteluun kuuluva Sport Chrono ‑paketti tarjoaa käyttöön neljä valinnaista ajotilaa (Normal, Sport, Sport Plus ja Individual), jotka ovat valittavissa ohjauspyörän tilakytkimellä. Sport- ja Sport Plus ‑tiloissa moottorinhallintajärjestelmän ja kaasupolkimen säädöt ovat urheilullisemmat ja automaattinen kaksoiskytkintoiminto tehostaa pienemmälle vaihteelle vaihtoa käsivaihteistolla varustetuissa autoissa. Sport Plus ‑tila hienosäätää menoa vieläkin sporttisempaan suuntaan optimoimalla Porsche Active Stability Management (PASM) ‑järjestelmän, dynaamisten vaihteiston kiinnikkeiden (PADM) ja lisävarusteena saatavan PDK-kaksoiskytkinvaihteiston asetukset. PDK-vaihteiston yhteydessä käytettävissä ovat myös Launch Control ‑toiminto ja tilanvalintakytkimen keskelle sijoitettu Sport Response -painike.

Uutuusmallin erityisominaisuuksiin kuuluvat dynaamiset vaihteiston kiinnikkeet eli PADM-järjestelmä, joka minimoi tärinät moottorin ja vaihteiston alueella ja vaimentaa ajodynamiikkaan mahdollisesti vaikuttavia liikkeitä. Järjestelmässä yhdistyvät jäykkien ja joustavien vaihteiston kiinnikkeiden edut. Se tarkentaa ja vakauttaa auton käyttäytymistä kuormituksen muuttuessa ja jyrkissä kaarteissa – tinkimättä ajomukavuudesta epätasaisella tiellä.

Porsche 718 Cayman T:n myynti Suomessa alkaa tammikuussa 2019.