Pariisin autonäyttelyssä nähdään myös aivan uusi automerkki, kun vietnamilainen VinFast esittelee ensimmäiset tuotantomallinsa. VinFast on Vietnamin ensimmäinen omien mallien sarjatuotannon aloittava autovalmistaja, ja tähtää heti premium-luokkaan.

Yleensä uusilta tulokkailta on toteuttu näkemään prototyyppi, jonka jälkeen merkistä ei ehkä enää kuulu mitään, mutta Vinfast on jo paljon pidemmällä. Ensimmäiset tuotantomallit eli LUX A2.0 Sedan ja LUX SA2.0 SUV ovat ensiesittelyssä Pariisissa, ja tuotanto on jo valmiina alkamaan. Kotimarkkinoiden valtaus alkaa ensi vuonna ja viennin on tarkoitus käynnistyä jo 2020.

VinFast LUX A2.0 Sedan

VinFastin ensimmäinen sedan-malli on lähes 5,0-metrinen premium-luokan edustaja. Vaikka VinFast-mallit valmistetaan Vietnamissa, on tuotekehityksessä luotettu tunnettuihin autoteollisuuden yrityksiin. Esimerkiksi autojen muotoilu on Pininfarinan käsialaa. Myös tekniikka on tätä päivää. Auton voimanlähteenä on 4-sylinterinen, 2.0-litrainen, turboahdettu bensiinimoottori. Sen jatkona ZF:n valmistama 8-portainen automaattivaihtesto ja takaveto. Moottori on saatavissa kahtena tehoversiona; 176 hv / 300 Nm tai 231 hv / 350 Nm.

SUV-malli jakaa saman tekniikan, mutta on saatavissa vain tehokkaammalla moottorivaihtoehdolla, taka- tai nelivetoisena. Nelivetomallissa on BorgWarnerin valmistama jakolaatikko. VinFastin uuden tehtaan kapasiteetti mahdollistaa 250 000 auton vuosituotannon. Sedan ja SUV -mallien lisäksi VinFastin tavoitteena on saada tuotantoon lähivuosien aikana myös eScooter -sähköskootteri, sähköauto, sähkölinja-auto, ja GM:n kaupunkiauto, jota valmistetaan Vietnamissa lisenssillä VinFast merkin alla.

Toivotamme uuden tulokkaan tervetulleeksi ja mielenkiinnolla odotamme milloin VinFast saapuu Eurooppaan.