Volvo esitteli uuden urheilullisen S60-mallin. Uutuus valmistetaan Volvon uudella tehtaalla Yhdysvaltojen Charlestonissa, joten S60 on siis ensimmäinen amerikkalainen Volvo.

Uutuus jakaa Volvon skaalautuvan alustan (SPA), turvallisuustekniikan ja tieto- ja viihdejärjestelmän uusien V60 Sportswagonin, XC60-katumaasturin ja 90-sarjan kanssa. Myös auton ulkonäössä on näistä malleista tuttuja piirteitä, mikä ei ole lainkaan huono asia. Volvo S60 näyttää samaan aikaan edustavalta ja sporttiselta.

Vaikka teknisesti auto jakaa samoja palikoita sisarmalliensa kanssa, yksi merkittävä ero löytyy. Uuteen S60-mallliin ei tule lainkaan dieselmoottoria. Auton moottoripaletin muodostavat bensamoottorit sekä bensahybridit. Tarjolla on kaksi lataushybridivaihtoehtoa: Volvon T6 Twin Engine AWD, jossa mekaanisesti ja turbon avulla ahdettu bensiinimoottori sekä sähkömoottori kehittävät tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa sekä palkittu T8 Twin Engine AWD, jossa tehoa on n. 400 hevosvoimaa. Myös Volvon T5- ja T6-bensiinimoottorit ovat saatavilla heti lanseerauksessa.

Uuden S60:n T8-malliin on tarjolla myös suorituskykyä parantava Polestar Engineered -varustetaso, jonka on kehittänyt Volvon sähköisten urheiluautojen erikoismerkki Polestar. Polestar Engineered -pakettiin kuuluvat mm. tehokkaammat jarrut, urheilullisempi alusta sekä päivitetty moottorin ohjausyksikkö. Päivitys nostaa S60 T8 -mallin huipputehon n. 415 hevosvoimaan.

Volvo tuo samalla tarjolle uuden vaihtoehdon auton ostamiseen. Asiakkaat voivat hankkia uuden S60:n Care by Volvo -tilauspalvelulla, jolla auton saa käyttöönsä ilman käsirahaa kiinteällä kuukausimaksulla perinteisen omistajuuden sijaan.

New Volvo S60 R-Design exterior