Älypuhelinten videokuvausominaisuudet kehittyvät vauhdilla, mutta kuvanlaatu riippuu myös kuvaajasta. Kamera on vinossa, se tärisee tai heiluu puolelta toiselle. Zhiyun Smooh 4 -gimbal-vakaaja pyrkii korjaamaan tämän ongelma.

Moottoroitu 3-akselinen Zhiyun Smooth 4 -vakaaja muuttaa tavallisen kännykkäkameran elokuvakameraksi pitäen kuvan pehmeänä ja tasaisena jopa nopeassa liikkeessä. Puhelimen kiinnitys ja tasapainottaminen vakaajassa on nopeaa ja helppoa. Smooth 4 -vakaajan säädettävän puhelinpidikkeen maksimileveys on 85mm, ja siihen voidaan asettaa lähes kaikki markkinoiden älypuhelinmallit (kotelolla tai ilman), myös suurikokoisemmat iPhone 8+ ja Samsung Galaxy S9+.

Ohjauspaneelissa on useita pikanäppäimiä (Hot Keys), sekä liukusäädin ja laukaisupainike, minkä ansiosta gimbalin käyttö ja asetusten vaihtaminen käy helposti. Painikkeet ja valintakiekko mahdollistavat kuvausasetusten hallinnan koskematta puhelimeen. Älykkään ohjauspaneelin kautta voidaan säätää kuva-asetuksia, kuten valotusta ja ISO-arvoa, sekä vaihtaa kuvausta puhelimen etu- ja takakameroiden välillä, esikatsella materiaalia, käynnistää puhelimen LED-valo tai ottaa panoraama-kuvaa.

ZY Play -sovellus (iOS ja Android) mahdollistaa vakaajan monipuolisen käytön, ja sisältää runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, esimerkiksi älykkään kohteenseurannan. Piirrä sovelluksessa kohteen ympärille neliö, ja vakaaja varmistaa sen pysyvän kuvassa vaikka siirtäisit kameraa. Voit myös kuvata tunnelmallista Time Lapse -videota. Smooth 4 ja ZY Play tarjoavat myös erikoisempia kuvaustiloja, kuten Roll Angle Time Lapse, Motion Laps ja Hyperlapse.

Smooth 4 -vakaajassa on suuri, helppokäyttöinen rullasäädin Follow Focus -toiminnolla, jonka avulla voidaan myös säätää tarkennusta ja zoomia. Pyörittämällä säädintä kuvaamisen aikana lähemmäs tai kauemmas kohteesta, voit luoda kuvaan dolly-zoomauksen – eli niin kutsuttua Vertigo-kuvaa, jota käytetään monissa kuuluisissa Hollywood-tuotannoissa.

Follow Focus -painiketta painamalla säätöpyörä muuttuu Follow Focus -ohjaimeksi, jolla voit säätää tarkennusta käsin, tuoden kuvaamiseen lisää mahdollisuuksia. Vakaajan takana olevalla painikkeella voit siirtyä PhoneGo -tilaan, joka vapauttaa välittömästi kaikki moottorit ja sopeutuu nopeaan liikkeesen helpommin. Kuvatila sopii erityisesti nopeaan liikkeeseen, kuten juoksemiseen, pyöräilyyn tai autoiluun. Siirtyminen kohtauksesta toiseen onnistuu todella nopeasti!

Ladattavat akkuparistot takaavat jopa 12 tunnin käyttöajan, ja akkuindikaattori pitää ajan tasalla siitä, kuinka paljon virtaa on jäljellä. Akkua voi myös ladata kuvaamisen aikana virtapankin avulla ja vakaajan USB-porttia voi käyttää myös puhelimen lataamiseen vakaajan akusta.

Zhiyun Smooth 4 on saatavana mustana tai valkoisena. Hinta alkaen noin 160 euroa.