Porschen GT-katumallit tarjoavat suorituskykyä ja puhdasta ajonautintoa. Sitä löytyy myös uudesta Porsche 718 Cayman GT4 -mallista. Autossa on uusi 4.0-litrainen, 6-sylinterinen vapaastihengittävä moottori sekä 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, sekä tietysti GT-alusta ja tehokkaat jarrut.

Uusi vapaastihengittävä voimanlähde polveutuu samasta moottoriperheestä kuin nykyisen 911 Carrera ‑mallisarjan turbot. Moottorin huipputeho on 309 kW (420 hv) ja vääntö 420 Nm. Kone kiertää mahtavat 8000 kierrosta, joten myös äänimaailma on suorituskyvyn mukainen. Kiihdytys satasen vauhtiin pitäisi onnistua 4,4 sekunnissa ja huippunopeus on 304 km/h.

Uuden 718 Cayman GT4:n vaikuttavimpiin ominaisuuksiin kuuluu täysin uudistettu aerodynaaminen konsepti, jonka ansiosta downforcea on jopa 50 prosenttia enemmän, vaikka ilmanvastus on pysynyt samana. Uudelleen muotoiltu yksikammioinen takaäänenvaimennin parantaa aerodynaamisia ominaisuuksia merkittävästi. Sen ansiosta auton takana on tilaa funktionaaliselle diffuusorille, joka tuottaa yli 30 prosenttia 718 Cayman GT4:n taka-akselin downforcesta. Myös kiinteä takaspoileri kehittää downforcea noin 20 prosenttia enemmän kuin aikaisemmassa mallissa. Tämä merkitsee 12 kilon lisä-downforcea 200 km/h:n ajonopeudella. Suurikokoinen etuhelma ja ilmavirtausta etupyörien ympärillä hillitsevät pystysuuntaiset ilmanottoaukot takaavat, että myös keulan aerodynamiikka on tasapainossa.

Suurikokoisilla kiinteillä monobloc-alumiinisatuloilla varustettu jarrujärjestelmä takaa riittävän jarrutustehon myös rata-ajoon. Hiilikuitukeraamiset Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) -jarrut ovat saatavissa lisävarusteena, samoin Clubsport-varustepaketti, joka pitää sisällään teräksisen turvakaaren, käsisammuttimen ja kuljettajan kuusipisteturvavyön.  Porschen erityisesti räätälöimät korkean suorituskyvyn UHP-renkaat kuuluvat 718 Cayman GT4:n varusteluun ja vaikuttavat osaltaan siihen, että uutuusmalli selvittää Nürburgringin Nordschleifen kymmenen sekuntia nopeammalla kierrosajalla kuin edellisen sukupolven auto.

Porsche 718 Cayman GT4:n tilauskirjat on jo avattu, joten nyt vain yhteys lähimpään Porsche Centeriin (Helsinki, Turku tai Tampere).