Kolmannen sukupolven Bentley Flying Spur on entistäkin isompi, ylellisempi ja teknisesti kehittyneempi. Uutuus on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Briteissä, mutta teknisiä innovaatioita on selvästi lainattu konsernin muilta merkeiltä.

Auto on saanut lisää pituutta. Akseliväli on venynyt 130 mm edeltäjään verrattuna, ja on nyt melkein 3,2 metriä. Auton kokonaispituus on yli 5,3 metriä. Matrix LED -ajovalot kuuluvat vakiovarusteluun, samoin 21-tuumaiset vanteet. Lisävarusteena on saatavissa 22-tuumaiset kiekot. Erityisenä yksityiskohtana autoa koristaa Flying B -keulakoriste. ”Lentävä B” on saanut uutta muotoa ohjaten 100-vuotiasta brändiä kohti seuraavaa vuosisataa. Keulakoriste nousee sähköisesti esiin kun kuljettaja lähestyy autoa.

Autoon on saatavissa koko katon pituinen lasikatto, jolloin koko auto tuulilasista takalasin alareunaan asti on lähes yhtenäistä lasipintaa. Lasikaton ensimäinen osa on kattoluukku, jonka saa halutessaan avattua. Kuumana päivänä voi auringon säteiltä suojautua sulkemalla alcantara-verhoillut suojaverhot, joiden väri on saman kuin matkustamon sisustuksen sävy, jonka voi valita 15 vaihtoehdosta. Erikoistilauksesta autonsa saa toki verhoiltua mihin väriin tahansa.

Flying Spur -mallin moottorina on 6.0-litrainen, kahdella turbolla varustettu W12. Moottori tuottaa tehoa 635 hevosvoimaa ja vääntöä 900 Nm. Moottorin parina on ZF:n valmistama 8-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto ja neliveto. Kiinteän voimajaon sijaan sähköisesti ohjattu neliveto siirtää voimaa ajotilanteen mukaan. Näin auton keula tuntuu keveämmältä ja auto ohjautuu entistä ketterämmin. Normaaliajotilassa maksimissaan puolet moottorin väännöstä ohjautuu etupyörille. Sport-tilassa eturenkaille ohjautuu maksimissaan 280 Nm vääntöä, jolloin auto on selvästi takavetopainotteinen. Käsiteltävyyttä parantaa myös nelipyöräohjaus.

Bentley Flying Spur kiihtyy satasen vauhtiin 3,8 sekunnissa ja huippunopeus on 333 km/h. Hidastuksista huolehtivat 420 milliset etujarrulevyt. Mukavuutta matkantekoon tarjoavat kolmikammioinen ilmajousitus sekä aktiivinen iskunvaimennus.

Bentley Flying Spur tilauskirjat aukeavat elokuussa ja toimitukset alkavat alkuvuodesta 2020.