Mini esittelee Los Angelesin autonäyttelyssä uuden Mini John Cooper Works GP -erikoismallin, joka on kaikkien aikojen nopein katukäyttöön suunniteltu Mini Cooper. Vaikka GP on täysin katulaillinen, tarjoavat sekä auton ulkoasu että ominaisuudet kilpa-automaisen kokemuksen.

Auton voimanlähteenä on 2.0-litrainen, 4-sylinterinen, turboahdettu bensiinimoottori, joka tarjoaa tehoa 225 kW (306 hv) ja vääntöä 450 Nm. Siis mukavat 75 hevosvoimaa enemmän kuin vakiomallinen Mini John Cooper Works. Poikittain sijoitetun moottorin jatkona on kahdeksanvaihteinen Steptronic-kaksoiskytkinvaihteisto. Tasauspyörästön lukko varmistaa, että moottorin tehot välittyvät tiehen myös kovissa kiihdytyksissä. Auto kiihtyy satasen vauhtiin parhaimmillaan 5,2 sekunnissa ja huippunopeus on 265 km/h. Urheilullisen ajofiiliksen täydentää GP-malliin suunniteltu sporttiputkisto.

Minin vääntöjäykkä kori tarjoaa hyvät lähtökohdat urheilullisille ajo-ominaisuuksille. Auton kehityksessä on hyödynnetty kilparadoilla kerättyä kokemusta. Jousitusta on hienosäädetty ja madallettu 10 mm JCW -vakiomalliin verrattuna. Myös jarrujärjestelmä on päivitetty vastaamaan kasvaneita tehoja.

Uusi Mini John Cooper Works GP -mallia valmistetaan rajoitettu 3000 auton erä. Erikoismalli tulee myyntiin maaliskuussa 2020.