Mini Clubman ja Countryman -nelivetomallit ovat saaneet sporttisen piristysruiskeen uusien John Cooper Works -pakettien myötä.

Uutuusmalleissa on Minin historian tehokkain katukäytössä oleva moottori. Nelisylinterinen,  kaksilitrainen, turboahdettu voimanlähde on saanut 75 hv lisää tehoa ja tarjoaa nyt mukavat 306 hv. Vääntöä on tullut lisää 100 Nm. 450 Nm huippuvääntö on käytössä todella laajalla kierrosalueella 1750-4500 rpm. Mini John Cooper Works Clubman kiihtyy satasen vauhtiin 4,9 sekunnissa ja Mini John Cooper Works Countryman 5,1 sekunnissa.

Auton varusteluun kuuluvat kahdeksanportainen automaattivaihteisto, mekaaninen tasauspyörästönlukko etuakselilla ja ALL4-neliveto. Myös auton alusta jarrujärjestelmä, ja pakoputkisto on päivitetty vastaamaan kasvaneita tehoja tarjoten ajamisen nautintoa kaikissa tilanteissa. Näkyvimmät ulkoiset yksityiskohdat ovat uudet LED-matriisiajovalot edessä ja takana. Clubman-mallin takavalossa on klassinen Union Jack-muotoilu. Auton luonnetta vahvistavat niskatuelliset urheiluistuimet, antrasiitinvärinen sisäkatto ja lukuiset urheilulliset yksityiskohdat ratissa ja vaihdevivussa.

Mini John Cooper Works Clubman and Mini John Cooper Works Countryman -mallien tuotanto käynnistyy heinäkuussa. Ensi vuonna Mini julkistaa vielä tehokkaamman John Cooper Works GP -mallin.