Uutta DS 3 Crossback -mallia on tylsä kutsua autoksi. Teknisesti se on auto, mutta muotojen muistuttaa enemmän virtaviivaista taideteosta. Tai oikeastaan se on kokoelma pieniä taideteoksia, sillä auton sisältä ja ulkoa löytyy hienoja yksityiskohtia. Muotoilu ja tyyli on sanellut paljon myös auton teknisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi ovenkahvat ovat virtaviivaisesti upotettu ovien sisään, ja ilmestyvät näkyviin vain kun niitä tarvitaan.

Chic – Tyylikäs

DS:n varustelutasot on nimetty tyylikkäästi. Valittavissa on Chic, So Chic tai Grand Chic. Perustyylikkääseen (Chic) varusteluun kuuluvat avaimeton käynnistys, digitaalinen mittaristo, audiojärjestelmä 7” kosketusnäytöllä, ilmastointi, vakionopeudensäädin ja 17” tummanharmaat kevytmetallivanteet. Turvavarusteisiin lukeutuvat aktiivinen kaistavahti, nopeusrajoitusmerkkien tunnistus ja hätäjarrutusjärjestelmä. Jos haluaa olla Niin Tyylikäs (So Chic) ja valitsee pykälää kattavamman varustelun, löytyy autosta mustat vanteet, sadetunnistin, automaattinen ilmastointi ja pysäköintitutka takaa.

Koeajettu, Suurenmoisen Tyylikäs (Grand Chic) varustelu sisältää DS Matrix LED Vision ajovalot, 3D-efektitakavalot, LED-sisävalot, lasien tummennukset, pysäköintitutkat edessä ja takana, avaimettoman lukitusjärjestelmän etäisyystunnistuksella, HUD-tuulilasinäytön, navigoinnin ja 10,7” HD-kosketusnäytön. Turvavarusteisiin lukeutuvat vielä katveavustin sekä tarkempi hätäjarrutusjärjestelmä, joka on toiminnassa jopa 140 km/h nopeudessa.

Tyyli maksaa, mutta ei ole kallista

DS 3 Crossback -malliston hinnat alkavat 25 336 eurosta (PureTech 100 Chic). Koeajetun DS 3 Crossback PureTech 130 Grand Chic -mallin lähtöhinta on 37 260 euroa. Testatussa yksilössä oli lisäksi 17” vanteet, musta katto, DS Bastille -nahkaverhoilu, Focalin audiojärjestelmä, peruutuskamera ja ajotilanvalinta. Autonomisen ajamisen autuutta tarjoaa DS Connected Drive, johon kuuluvat mm. aktiivinen vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti, automaattiset kaukovalot ja laajennettu liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Lisävarusteineen auton kokonaishinta nousi 43 641,38 euroon. Kaikilla DS-malleilla on 7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa, mikä varmistaa huolettomat kilometrit pitkäksi aikaa.

DS 3 Crossbackin moottorina on 1.2-litrainen, 3-sylinterinen, turboahdettu bensakone. Se on valittavissa kolmena eri tehoversiona; 100, 130 tai 155 hevosvoimaa. Peruskoneen parina on 6-vaihteinen manuaali ja tehokkaampien versioiden jatkona 8-portainen automaattivaihteisto. Moottorin tehot riittävät hyvin autoiluun niin kaupungissa kuin maantielläkin. Kiihdytyksissä moottorin kuuluvat matkustamoon asti, mutta tasaisessa ajossa DS 3 Crossback on hiljainen. Iso vaikutus ajamiseen on vaihteistolla. 8-portaisen vaihdelaatikon ansiosta kierrokset pysyvät kohtuullisina myös matka-ajossa, mikä parantaa matkustusmukavuutta ja polttoainetaloutta. Automaattivaihteisen PureTech 130 -mallin yhdistetty kulutus on 6,2 l/100km ja CO2-päästöt 141 g/km.