Opel Insignia Executive nostaa Insignian varustelun aivan uudelle tasolle. Uutuus tarjoaa paitsi ylellisyyttä ja näyttävyyttä, myös kattavan valikoiman mukavuusvarusteita.

All Inclusive, almost

Uusi Opel Insignia Executive sisältää lähes kaiken mitä autoilussa tarvitsee, ja vähän ekstraa. Ulkonäköön tuovat ilmettä tuo OPC Line-paketti sekä 18″ kevytmetallivanteet. OPC -pakettiin kuuluvat etu- ja takapuskurin helmat, sivuhelmat sekä pieni tyylikäs takaspoilerin takaluukun päälle. Matkustamon puolella kuljettajaa hemmotellaan lämmitetyllä, ilmastoidulla ja hierovalla istuimella. Myös etumatkustaja pääsee nauttimaan ilmastoidusta penkistä, ja takapenkissä on sähkölämmitys. Vaikka ilmastointi takapenkistä puuttuukin, tarjoaa Insignia niin hyvät polvitilat takana, että auto sopii vaikka edustuskäyttöön. Executive -mallissa on vakiona musta tai beige -nahkaverhoilu ja kuljettajan penkissä sähkösäädöt.

Executive-malliin ei kovin paljon enempää varusteita kaipaa. Jos kuitenkin haluaa jotain autoon vielä ruksata, löytyy lisävarustelistalta mm. lasikattoluukku, 19″ tai 20″ vanteet, Bosen audiojärjestelmä ja OPC Line -sisätilapaketti, joka sisältää mustan kattoverhouksen, alumiinipintaiset polkimet ja sporttisen ohjauspyörän.

Uuden Executive -mallin myötä Opelin muutkin varustelutasot on laitettu uusiksi. Jo perusmalli Comfort tarjoaa kattavan varustelun. Se sisältää mm. avaimettoman lukituksen, pysäköintitutkat, automaattisen ilmastoinnin ja sadetunnistimen. Kattavamman varustelun tarjoaa Innovation Plus. Se sisältää lisäksi LED Matrix -ajovalot, HUD-tuulilasinäytön, navigoinnin, AGR-urheiluistuimet ja 17” kevytmetallivanteet. Nämä kaikki siis vakiona myös Executive-mallissa.

200 hv bensaturbo

Myös konepellin alle on saatavissa uutta voimaa. Uusi nelisylinterinen, 1.6-litrainen bensaturbo tuottaa tehoa mukavat 147 kW eli 200 hevosvoimaa ja vääntöä 280 Nm kierrosalueella 1650-4500 rpm. Uusi 1.6-litrainen 200 Turbo tarjoaa mukavuutta arkiajoon, ja tarvittaessa myös kohtuullisen ripeän suorituskyvyn. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu 7,7 sekunnissa. Moottorin pariksi on valittavissa joko 6-vaihteinen manuaali tai 6-portainen automaattivaihteisto. Tehokas ja erityisesti vääntävä moottori olisi hauska ajaa myös manuaalina, mutta automaatti on niin mukava matkakumppani, että siitä on hankala luopua. Executive-mallissa moottorin parina on aina automaattivaihteisto.

1.6-litraisen moottorin ja automaattivaihteiston kanssa auton vakiovarusteluun kuuluu FlexRide-alusta, mikä on jälleen yksi hyvä syy automaatin valintaan. Aktiivisen iskunvaimennuksen sisältävä FlexRide tarjoaa kolme ajotilaa; normaali, tour ja sport. Jos Opel-kieli on vielä hakusessa, tour-tila merkitsee mukavuutta ja sport urheilullisempaa ajofiilistä. Ja mukavuudesta Opel Insignia Grand Sport saa täydet pisteet. Auto lipuu asfaltilla todella pehmeästi. Jousitus syö epätasaisuudet ja iskunvaimennus pitää korin liikkeet kurissa. Kun auto on vielä mukavan hiljainen, on ajonautinto kohdillaan.

Opel Insignia Executive alkaen 34 648 eur

Opel Insignia Executive tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon tyylikkääksi ja hyvinvarustelluksi perheautoksi, tai jopa edustusautoksi. Insignia Grand Sport -malliston hinnat alkavat 28 217 eurosta (140 Turbo). Executive -malliston edullisin on 165 Turbo, jonka lähtöhinta on  houkuttelevalta kuulostava 34 648 euroa. Koeajetun Opel Insignia Executive 200 Turbo -mallin lähtöhinta on vain hieman korkeampi, 36 399 euroa.