Amuse-bouche on pieni, yhtenä tai kahtena suupalan syötävä annos, jonka tarkoitus on kutitella makunystyröitä ja herättää ruokahalua. Yleensä amuse-bouche pyritään tekemään niin näyttäväksi, että se on huomiota herättävä myös ulkoasullaan.

Amuse-bouche ei ole varsinaisesti ruokalaji, tosin illallisella se voidaan tarjoilla ruokalajien välissä. Ravintolassa amuse-bouche ei ole tilattavissa listalta, vaan keittiö lähettää sen kokin tervehdyksenä ilmaisena maistiaisena jo ennen alkuruokaa, tai mahdollisesti alkuruoan ja pääruoan välissä, jos pääruokaa joutuu odottamaan.

Amuse-bouche ei yleensä ole tavallinen alkupala, vaan suupala, joka kertoo kokin taidoista ja kekseliäisyydestä. Amuse-bouche saattaa sisältä mielenkiintoisia makuyhdistelmiä ja usein myös koristeluun on panostettu vaikka tarkoitus onkin valmistaa jotain pientä ja nopeaa. Amuse-bouche tarjoillaan usein erikoisista astioista, kuten pienistä laseista, kupeista tai suupala voi olla koottu lusikan päälle valmiiksi nautittavaksi.