Audi Q5 55 TFSI e quattro on ensimmäinen Audin uusista ladattavista hybridimalleista. Auton voimalinja sisältää sähkömoottorin ja nelisylinterisen 2.0 TFSI -bensiinimoottorin, joka tuottaa tehoa 185 kW (252 hv) ja vääntöä 370 Nm. Sähkömoottorin teho on 105 kW ja maksimivääntö 350 Nm.

Hybridijärjestelmän yhteenlaskettu huipputeho on 270 kW ja vääntö 500 Nm. Audi Q5 hybridi kiihtyy 0–100 km/h 5,3 sekunnissa ja saavuttaa 239 km/h maksiminopeuden. Pelkästään sähkömoottorilla ajettaessa huippunopeus on 135 km/h. Yhdistetty polttoaineenkulutus Suomen vakiovarustelulla on 2,2 l/100 km ja yhdistetyt CO2-päästöt 50 g/km. Toimintamatka pelkällä sähköllä on yli 40 kilometriä (WLTP).

Nelivetojärjestelmän älykäs ohjaus toimii ennakoivasti. Se käyttää apunaan sensoreita ja analysoi jatkuvasti tietoa, jota kerätään ajodynamiikasta ja kuljettajan käyttäytymisestä. Ajettaessa alhaisella kuormalla ja pitävällä pinnalla, auto on etuvetoinen. Nopea, automaattinen nelivedon aktivointi tapahtuu kolmessa eri tasossa: ennakoiva, ennustava ja reagoiva. Audin quattro-neliveto toimii yhdessä Audi drive select -järjestelmän kanssa ja kuljettaja voi säätää, ei pelkästään moottorin ominaisuuksia vaan myös nelivedon ominaisuuksia, omaan ajotyyliin sopivaksi.

Ennakoiva taloudellisuusavustin säätää jarrutusenergian talteenottoa ajotilanteesta riippuen. Se käyttää ennakoivasti navigoinnin reittitietoa ja tarkkailee välimatkaa edellä ajavaa autoon käyttäen kameraa ja tutkaa. Ajotilanteesta riippuen järjestelmä valitsee ennakoivasti joko rullauksen moottori sammutettuna tai jarrutusenergian talteenoton välillä.

Akun täyteen lataaminen kestää noin kaksi ja puoli tuntia ladattaessa voimavirtapistorasiasta (CEE, 400 V / 16 A). Lataus tapahtuu maksimissaan 7,4 kW:n teholla. Kotilatauspistokkeesta (Schuko) lataaminen tyhjästä täyteen vie noin kuusi tuntia. Myös Audi e-tron -latauspalvelu on käytettävissä ja mm. ajaessaan ulkomailla Audi-asiakkaat voivat ladata ladattavan hybridinsä paikallisten ostoehtojen puitteissa ilman lisämaksuja. Yksi kortti riittää latauksen aloittamiseen useiden eri palveluntarjoajien latausasemilla, joka tarkoittaa pääsyä noin 100 000 latauspisteeseen Euroopassa.

Audi Q5 55 TFSI e quattro saapuu Suomeen syksyllä 2019. Mallin ennakkomyynti alkaa kesäkuun aikana.