Audi esittelee Geneven autonäyttelyssä uudet ladattavat hybridiversiot Audi Q5, A6, A7 Sportback ja A8 -malleista. Uutuudet tunnistaa TFSI e -mallimerkinnästä. Vastedes e-tron -mallimerkintä on varattu Audin täyssähköisille malleille.

Nyt esiteltävissä ladattavissa hybridimalleissa Audi käyttää turboahdettua suorasuihkutusbensiinimoottoria, jonka parina on vaihteistoon integroitu sähkömoottori. Litiumioniakku on sijoitettu tavaratilan alle. Auton jarrutusenergian talteenotto muistuttaa uuden täyssähköisen Audi e-tronin ajojärjestelmää. Se on suunniteltu erityisen taloudelliseksi. Jarruttaessa Audin ladattavat hybridimallit ottavat talteen jopa 80 kW energiaa. Pienet kaupunkiliikenteessä suoritettavat jarrutukset voidaan jarruttaa pelkällä sähkömoottorilla.

Audi A8:n ladattavassa hybridissä on kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto, joka syöttää voimaa quattro-nelivedolle. Audi A7, A6 ja Q5 -malleissa moottorin parina on kaksoiskytkinvaihteisto.

Kaikissa malleissa toimintamatka sähköllä on jopa 40 kilometriä WLTP-syklillä mitattuna. Akun täyteen lataaminen kestää noin kaksi tuntia 7,2 kW:n teholla. Myös Audi e-tron latauspalvelu on käytettävissä ja mm. ajaessaan ulkomailla Audi-asiakkaat voivat ladata ladattavan hybridinsä paikallisten ostoehtojen puitteissa ilman lisämaksuja. Autossa on vakiona mukana latauskaapelit suko- ja voimavirtapistorasioihin. Myös Mode 3 -kaapeli julkiseen lataukseen on saatavilla.

myAudi-sovellus mahdollistaa auton hallinnan älypuhelimen kautta. Käyttämällä sovellusta asiakas voi tarkastaa älypuhelimesta akun tilan ja jäljellä olevan toimintamatkan, aloittaa latauksen, asettaa ajastimen ja katsoa latauksen tilaa ja kulutustilastoja. Sovelluksen kautta voi kytkeä myös esilämmityksen tai ilmastoinnin päälle ennen liikkeellelähtöä. Riippuen auton varustelutasosta ohjauspyörän, istuinten, peilien, tuulilasin ja takaikkunan lämmitys kuin myös istuinten ilmastointi voidaan aktivoida ennakoivasti.

Uudet ladattavat hybridimallit tulevat tilattavaksi vuoden 2019 aikana, markkinasta riippuen.