Bentley on aloittanut Bentayga Hybrid -mallien toimitukset. Katumaasturin hybridiversio on ensimmäinen Bentleyn hybridi, mutta ei jää ainoaksi. Bentleyn tavoitteena on esitellä jokaisesta mallista hybridiversio vuoteen 2023 mennessä, ja vuoteen 2025 mennessä pitäisi ilmestyä myös ensimmäinen täyssähköinen Bentley-malli.

Bentley Bentayga Hybrid

Bentley Bentayga Hybrid -mallin voimanlähteenä on 3.0-litrainen, turboahdettu V6 -bensamoottori. Sen parina on 94 kW tehoa ja 400 Nm vääntöä tarjoava sähkömoottori. Hybridijärjestelmän yhteenlaskettu maksimivääntö on 700 Nm, minkä voimin auto kiihtyy satasen vauhtiin 5,5 sekunnissa. Huippunopeus on 254 km/h.

Sähkömoottori mahdollistaa 39 kilometrin ajomatkan pelkällä sähköllä (WLTP). Kun bensamoottori otetaan avuksi, päästään jopa 747 kilometrin ajomatkaan täydellä latauksella ja tankilla. Auton yhdistetty kulutus on 3,5 l/100km ja CO2-päästöt 79 g/km (WLTP).

Auto tarjoaa kolme ajotilaa; EV Drive, Hybrid ja Hold. EV -tilassa auto käyttää pelkkää sähkömoottori mahdollisimman pitkään. Hold -tila puolestaan säästää sähköä myöhempää käyttöä varten, esimerkiksi maantiellä lähestyttäessä kaupunkia. Hybrid -tila tarjoaa pisimmän ajomatkan valiten aina ajotilanteeseen sopivimman voimanlähteen. Auton akku latautuu sekä ajon aikana, käyttäen hyväksi jarrutuksessa syntynyttä energiaa, että ulkoisesta virtalähteestä. Kotiin asennetun latauspisteen avulla akun voi ladata vaivattomasti 2,5 tunnissa.