Äärimmäiseen tietoturvaan panostava älypuhelinvalmistaja Bittium lanseeraa uuden Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimen, joka on suunniteltu viranomais- sekä vaativaan ammattikäyttöön.

Tough Mobile 2 -älypuhelimen tietoturvallisuuden ydin on sen kerroksittain rakennettu tietoturva. Se perustuu kovennettuun Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään, puhelimen ainutlaatuisiin HW-ratkaisuihin ja lähdekoodiin integroituihin tietoturvaominaisuuksiin sekä -ohjelmistoihin. Kerroksittaisella tietoturvalla varmistetaan sekä puhelimeen tallentuneen tiedon että tiedonsiirron suojaus parhaalla mahdollisella tavalla.

Puhelimen sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen, tunnistukseen ja avaintenhallintaan liittyvät ominaisuudet, käynnistyksen ja käytönaikaiset tietoturvatarkastukset, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja lisäksi sensoriherkkyyksiä heikennetään. Tough Mobile 2 on yhteensopiva Bittium Secure Suite -ohjelmistotuotteen kanssa, jolla mahdollistetaan muun muassa puhelinten etähallinta ja salattu tiedonsiirto.

Tietoturvaominaisuuksien lisäksi Tough Mobile 2 -älypuhelin on helppokäyttöinen. Sama puhelin soveltuu sekä työ- että vapaa-ajan käyttöön. Puhelimessa on tuki useille toisistaan eriytetyille ja suojatuille työtiloille. Niiden ansiosta samalla Tough Mobile 2 -älypuhelimella voi turvallisesti käsitellä jopa usean eri organisaation luottamuksellisia tietoja sekä omia henkilökohtaisia tietojaan ja sosiaalisen median sovelluksiaan.

Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Viranomaiskäyttöön suunniteltuna puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi.