BMW:n 7-sarja uudistuu voimakkaasti. Uudistus näkyy sekä ulkomuodossa että teknisellä tasolla. Auto on venynyt 22 mm. Normaaliakselivälin lisäksi valittavissa on Lang-malli, joka on sekä akseliväliltään että kokonaispituudeltaan 14 cm vakiota pidempi.

Auton keula on 50 millimetriä edellismallia korkeammalla. Auton konepellin kohokuviot on viistetty terävämmin ja BMW:n merkki on aiempaa kookkaampi. Keskeinen muutos ilmeessä on myös 40 prosenttia aiempaa suurempi munuaisenmuotoinen jäähdyttimen säleikkö ja aiempaa matalammiksi muotoillut ajovalo. Keulan ilmanottoaukkoihin on tuotu ohjaimet siirtämään ilmaa jarrujen ilmakanaviin ja Air Curtain -ilmakanaviin vähentämään ilman pyörteitä rengaskoteloissa.

Auton akustiikkaa on parannettu takarenkaiden kotelojen, B-pilareiden ja turvavöiden aukkojen äänenvaimennusta lisäämällä, jotta pitkät ajomatkat olisivat entistä mukavampia. Lisäksi sivuikkunoiden ja takaikkunan lasi on aiempaa paksumpaa. Ohjauspyörän muotoilua on uudistettu ja sen monitoimipainikkeet on järjestelty uudelleen parantaen näin käytettävyyttä entisestään. Matkustamon verhoiluksi on nyt valittavissa ekslusiivinen nappanahka. Sisustukseen voi valita muun muassa American Oak Dark -tammipuun tai korkeakiiltoisen Poplar Grain Metallic Grey -poppelipuun.

Bensa, Diesel tai Hybridi

BMW 7-sarja tulee myyntiin 6-, 8- ja 12- sylinterisillä bensiini- ja dieselmoottoreilla sekä täysin uudella pistokehybridimoottorilla. Malliston huipulla on BMW M760Li xDrive -mallin 6.6 litrainen V12-moottori (430 kW/585 hv). BMW 750i xDrive on varustettu uusitulla 4.4-litraisella V8-moottorilla, jonka tehoa on kasvatettu 60 kw/80hv. Dieselvalikoimaan kuuluu kolme kuusisylinteristä kolmilitraista dieselmoottoria; BMW 750d xDrive (294 kW/400 hv), 740d xDrive (235 kW/320 hv) ja BMW 730d xDrive (195 kW/265 hv).

Pistokehybridimalliston ensisijaisena voimalähteenä toimii nyt, edeltäjän 4-sylinterisen sijaan, uusi bensiinimalleista lainattu 6-sylinterinen turboahdettu moottori. Näin myös mallinimi muuttuu kuvaamaan kasvaneita voimavaroja. BMW 745e ja BMW 745 Le xDrive -mallien tehot ovat nyt 290 kW/394 hv, mutta kulutuslukemat vain 2,6–2,1 litran yhdistetyllä kulutuksella/100 km. Mallien uudistettu ajoakusto tarjoaa 50-58 kilometrin täysin sähköisen toimintamatkan.

Kaikkien mallien alusta on toteutettu adaptiivisella jousituksella ja sähköisesti säädettävillä iskunvaimentimilla sekä kahden akselin automaattisesti itsetasaavalla ilmajousituksella. Valinnaisia varusteita ovat ohjausta helpottava Integral Active Steering sekä ennakoiva vakautusjärjestelmä Executive Drive Pro. Kuljettajaa avustavien järjestelmien toiminnallisuus on kasvanut, esimerkiksi Reversing Assistant -peruutusavustin osaa ohjata autoa peruuttamalla juuri ajettua reittiä pitkin takaisin jopa 50 metrin matkan.

Mallin tuotanto alkaa maaliskuussa ja ennakkomyynti Suomessa helmikuun aikana. Uuden BMW 7-sarjan hinnat alkavat alustavasti 109 839,08 eurosta (BMW 745e A, WLTP CO2 46g).