Las Vegasin CES -messuilla viihde-elektroniikkavalmistajat esittelevät uusimpia ja villeimpiä keksintöjään. Mukana on sekä tulevaisuuden tekniikkaa että jo myyntiin tulevia uutuusmalleja. Poimimme CES 2019 -messujen kiinnostavimmat televisiouutuudet.

LG:n rullattava televisio

LG:n Signature OLED TV R  on 65″ OLED-televisio, joka rullautuu jalustana toimivan soundbarin sisään silloin kun sitä ei katsella. Televisiossa on kolme erilaista näyttöasetusta: Full View, Line View ja Zero View. Full View tarjoaa katseluelämyksen suurelta näytöltä, Line View mahdollistaa television osittaisen rullaamisen, ja Zero View -valinnalla koko 65-tuumainen näyttö on rullattu piiloon jalustan sisään, mutta käyttäjät voivat silti nauttia musiikista ja muusta äänisisällöstä. LG:n rullautuvasta televisiosta voi lukea lisää täältä.

Samsung 8K 98″

Samsungin QLED 8K-televisiomallisto täydentyy uudella versiolla, kun 65, 75, 82 ja 85 -tuumaisten lisäksi tarjolle tulee huikea 98-tuumainen malli. Vaikka 8K -kuvamateriaalia on vielä hyvin rajoitetusti saatavilla, eivät pikselit jää käyttämättä. Television tekoälyyn perustuva kuvatekniikka skaalaa kuvan aina 8K-tarkkuuteen kuvalähteestä riippumatta, oli kyse sitten HDMI:n tai USB:n kautta toistettavasta TV-lisälaitteesta, suoratoistopalvelusta tai näytönpeilauksesta.

Sony Master Series Z9G 8K TV

Sony esitteli 8K -tarkkuudella varustetun Master -sarjan televison. 85 ja 98 -tuumaisena valmistettava Z9G sai kehuja ison ruudun lisäksi erinomaisesta kuvanlaadustaan.

Modulaarinen Micro LED

Samsung päivitti modulaarisen Micro LED -tekniikkansa uudelle tasolle. Moduulaarisuutensa ansiosta Micro LED -näyttö voidaan rakentaa mihin tahansa kokoon. Sen lisäksi näytön voi rakentaa haluttuun kuvasuhteeseen esimerkiksi todella laajaksi tai jopa neliön muotoiseksi. Micro LED -tekniikasta voi lukea lisää täältä.

LG:n tekoälytelevisiot

LG Electronics julkisti uudet ThinQ-tekoälyllä varustetut televisiomallit. LG:n Z9-, W9-, E9- ja C9-sarjojen uudet OLED-televisiot käyttävät toisen sukupolven α9-prosessoria, joka yhdessä uuden syväoppimisalgoritmin kanssa tuottaa entistä paremman äänen- ja kuvanlaadun. Analysoimalla tietokantaa, joka sisältää jopa miljoona visuaalista datapistettä, televisio tunnistaa näytettävän sisällön ja kalibroi kuvan tuottaakseen parhaan mahdollisen katseluelämyksen. Älykkään algoritmin ansiosta myös äänenlaatu on entistä parempi ja voi muuntaa kaksikanavaisen äänen vaikuttavaksi virtuaaliseksi 5.1-kanavaiseksi tilaääneksi.

Toisen sukupolven α9-prosessori on myös LG:n vuoden 2019 75-tuumaisessa LCD-lippulaivamallissa (8K SM99). LG:n vuoden 2019 premium LCD-televisiomallisto (SM9X- ja SM8X-sarjat) tulee markkinoille uudella NanoCell TV -nimellä.