Fujifilm GFX 100 on maailman ensimmäinen peilitön keskikoon kamera, joka käyttää taustavalaistua kennoa kuvanvakaimella. Tuloksena on korkeampi kuvanlaatu ja parantunut suorituskyky heikommissa valo-olosuhteissa.

Uuden taustavalaistun 102 megapikselin kennon ja X-Processor 4:n teho yhdessä mahdollistavat kuvauksen 16-bittisessä RAW-formaatissa. Tämä tarkoittaa, että kuvissa on rikkaampi sävytys ja suurempi dynaaminen alue. X-Processor 4 ja kameran 3,76 miljoonaa vaiheentunnistavaa pikseliä mahdollistavat koko kennon alan kattamisen vaiheentunnistavalla automaattitarkennuksella. Automaattitarkennuksen nopeus on nyt kaksinkertainen GFX 50S:ään ja GFX 50R:ään verrattuna, ja myös automaattitarkennus liikkuvaa kohdetta seuratessa on parantunut huomattavasti.

Uusi kuvanvakain (IBIS) varmistaa korkean kuvanlaadun myös käsivaralta kuvatessa. Viisiakselinen kuvanvakain tarjoaa jopa 5,5 askelta pidemmän suljinajan. Valmistusprosessi on äärimmäisen tarkka, jossa mm. kokoonpano sisältää tarkastuksen ja säädön jokaisen kameran kohdalla, jolla varmistetaan kuvakennon täysin oikean asento. Uusi jousitus ja suljinasetus ”elektroninen ensimmäinen verho” minimoivat mekaanisen sulkimen värinät, jolloin kuvanvakaimen tuomat edut korostuvat.

GFX 100:n videosuorituskyky on ainutlaatuinen keskikoon kameroille. GFX 100 hyödyntää uutta ylisamplaus-tekniikkaa. Kun kuvataan 4K-tarkkuudella, amera lukee 50,5 megapikseliä, mikä lisää yksityiskohtaisuutta kuvissa.

Fujifilm GFX 100 tulee myyntiin kesäkuussa 2019. Kameran suositushinta on 11 499 euroa.