Garmin GPSMAP 66i yhdistää GPS-navigointitoiminnot satelliittiviestintäteknolo­giaan. GPSMAP 66i:ssa on kaksisuuntaisella viestinnällä ja ympäri vuorokauden käytössä olevalla SOS-toiminnolla varustettu satelliittiviestintälaite. Laitteessa on kolmen tuuman värinäyttö, esiladatut, reitittävät Euroopan TopoActive-kartat sekä BirdsEye -satelliittikuvien suora lataus.

66i -laitteessa on kaksisuuntainen viestintä ja sijainnin seuranta. Maailmanlaajuisen Iridium -satelliittiverkon kautta GPSMAP 66i -laitteen käyttäjät voivat vaihtaa viestejä minkä tahansa puhelinnumeron tai sähköpostiosoit­teen tai toisen inReach -laitteen kanssa sekä käyttää GPS-toimintoa sijainnin seurantaan ja matkan edistymisen jakoon. Kun käytössä on LiveTrack -toiminto, kotona odottavat läheiset voivat seurata laitteen käyttäjän sijaintia MapShare -sivulla.

GPSMAP 66i -käsilaitteeseen on esiladattu Euroopan TopoActive -kartat, jotka sisältävät paljon yksityiskohtaista tietoa, mm. rannikkoalueet, joet, vuorenhuiput ja maantieteelliset kohteet. Laitteeseen suoraan WiFi -yhteyden kautta ladattavista BirdsEye -satelliittikuvista löytää helposti puistot, polkujen lähtöpisteen, leiriytymiseen soveltuvat aukeat, metsästykseen sopivat passipaikat, jne.

GPSMAP 66i:lla voi lähettää hätätilanteessa SOS-viestejä ympäri vuorokauden toimivaan GEOS-palveluun avun saamiseksi. GEOS on maailman johtava hätäpalveluratkai­suja ja -valvontaa tuottava keskus. GEOS vastaa SOS-viestiin, jäljittää viestin lähettäneen laitteen ja ottaa yhteyttä tarvittavaan pelastushenkilöstöön. Garmin tarjoaa valikoiman joustavia tilaussopimuksia, joista voi valita omiin tarpeisiin sopivan esim. sen mukaan, matkustaako vuoden ympäri vai vain tiettynä vuodenaikana, tai haluaako rajattoman palvelun vai turvapalvelun.

GPSMAP 66i -laitteen iskun-, tärinän- ja vedenkestävyys täyttää Yh­dys­valtain armeijan 810G -standardin vaatimukset. Akunkesto on n. 35 tuntia 10 minuutin seu­rantavälillä ja jopa 200 tuntia Expedition -tilassa 30 minuutin seurantavälillä. GPS- ja Galileo-satel­liit­titiedot, yhdistetty sähköinen kompassi, kiihtyvyysanturi ja barometrinen korkeusanturi sekä Garmin -kartat takaavat, että laitteen käyttäjä pysyy kartalla myös haastavassa ympäristössä.

GPSMAP 66i tulee myyntiin kesä-heinäkuussa 2019, suositushintaan 649€.