Tervetuloa tutustumaan gastronomian herkulliseen maailmaan. Koska gastronomia eli ruokafiilistely on lähtöisin Ranskasta, on myös sanasto usein ranskankielistä. Tässä osiossa tutustutaan liharuokien sanastoon:
Agneau = Lammas
Andouillette = Ranskalainen ryynimakkara
Biche = Naarashirvi
Canard = Ankka
Caneton = Nuori urosankka
Cannette = Nuori naarasankka
Cervelle = Aivot
Coq = Kukko
Escargots = Etanat
Faux-filet = Ulkofilee
Gigot d’agneau = Lampaanpaisti
Jambonneau = Kinkku (porsaanliha)
Langue de boeuf = Naudan kieli
Lapin = Jänis
Marcassin = Nuori villisika
Magret de canard = Ankanrinta
Os = Luu
Oie = Hanhi
Paleron = Naudanliha (lapa)
Pied de porc = Porsaan potka
Pigeon = Kyyhkynen
Pigeonneau = Nuori kyyhkynen
Pintade = Helmikana
Queue = Häntä
Queue de boeuf = Härän häntä
Ris d’agneau/ veau = Lampaan/karitsan sisäelimet (haima)
Rognons = Munuaiset
Sanglier = Villiska
Travers de porc = Ribsit (possu)
Volaille = Siipikarja