Tervetuloa tutustumaan gastronomian herkulliseen maailmaan. Koska gastronomia eli ruokafiilistely on lähtöisin Ranskasta, on myös sanasto usein ranskankielistä. Tässä osiossa tutustutaan liharuokien sanastoon:

Agneau = Lammas

Andouillette = Ranskalainen ryynimakkara

Biche = Naarashirvi

Canard = Ankka

Caneton = Nuori urosankka

Cannette = Nuori naarasankka

Cervelle = Aivot

Coq = Kukko

Escargots = Etanat

Faux-filet = Ulkofilee

Gigot d’agneau = Lampaanpaisti

Jambonneau = Kinkku (porsaanliha)

Langue de boeuf = Naudan kieli

Lapin = Jänis

Marcassin = Nuori villisika

Magret de canard = Ankanrinta

Os = Luu

Oie = Hanhi

Paleron = Naudanliha (lapa)

Pied de porc = Porsaan potka

Pigeon = Kyyhkynen

Pigeonneau = Nuori kyyhkynen

Pintade = Helmikana

Queue = Häntä

Queue de boeuf = Härän häntä

Ris d’agneau/ veau = Lampaan/karitsan sisäelimet (haima)

Rognons = Munuaiset

Sanglier = Villiska

Travers de porc = Ribsit (possu)

Volaille = Siipikarja