Espanjalainen luksusautomerkki Hispano Suiza on herännyt jälleen eloon. Hispano Suiza tunnettiin 1900-luvun alussa näyttävistä ja edistyksellisistä luksusluokan autoistaan. Yrityksen toiminta valitettavasti loppui vuonna 1946, mihin mennessä Hispano Suiza oli ehtinyt valmistaa yli 12 000 autoa ja 50 000 lentokoneen moottoria.

Yrityksen perustaneen Damian Mateun perilliset ovat sittemmin keskittyneet hotelli, ravintola, kasinotoimintaan Peralada-konsernin muodossa. Autonvalmistus on kuitenkin pitkään kutitellut perustajan pojanpojanpojan, Miguel Suque Mateun mielessä, ja nyt tuo unelma on toteutunut Hispano Suiza Carmen automallin muodossa.

Hispano Suiza Carmen on luksusluokan, tai valmistajan tiedotetta lainaten hyperluksusluokan (hyperlux) kaksipaikkainen sähköauto. Auton muodot ovat saaneet inspiraation Hispano Suizan 1900-luvun alun automalleista, erityisesti 1938 Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia -mallista, jota valmistettiin vain yksi kappale. Uutuuden kori on valmistettu hiilikuidusta, millä saavutetaan erinomainen vääntöjäykkyys sekä keveys. Auton omapaino on vain 1690 kiloa.

Suorituskykyvystä huolehtivat kaksi sähkömoottoria. Molemmilla takarenkailla on oma, 375 kW tuottava sähkömoottori. Yhteenlaskettu teho on siis 750 kW (1019 hv). Kiihdytys satasen vauhtiin pitäisi onnistua alle kolmessa sekunnissa. Vaikka Hispano Suiza valmisti myös lentokoneen moottoreita, on uuden Carmenin huippunopeus rajoitettu 250 km/h ilmeisesti lentoonlähdön estämiseksi. Auton arvioitu toimintasäde on n. 400 km.

Hispano Suiza Carmenin valmistus alkaa Espanjassa tänä vuonna ja parin seuraavan vuoden aikana on tarkoitus valmistaa rajattu 19 auton erä. Vaikka Hispano Suiza -sähköauto varmasti herättää kiinnostusta, saattaa todellisten ostajien määrää rajoittaa auton hinta, joka 1,5 miljoonan euroa ilman veroa.