Chevrolet on uudistanut perinteisen Corvetten täysin. Suurin muutos on moottorin siirtäminen matkustamon taakse. Näin auton tunnusomaisesta pitkästä keulasta on luovuttu.

Perinteistä luopuminen toki harmittaa, mutta moottorin sijoitukselle ovat hyvät syyt. Keskimoottorin Corvette tarjoaa tasapainoisemman painojakauman, paremman suorituskyvyn ja tuntuman tiehen. Konepelti on nyt matalampi, minkä ansiosta ohjaamosta on suunniteltu kilpa-automainen. Kuljettajan istuin on alempana ja edempänä, lähempänä tien pintaa lähes etu-akselin päällä. Näin auton käytös välittyy terävämmin kuljettajalle.

Autoon on tarjolla kolme erilaista istuinmallia. Perusmalli GT1 tarjoaa mukavuutta arki-ajoon ja tukevan tuntuman sporttisessa ajossa. GT2 on saanut inspiraation kilpa-autojen istuimista, mutta tarjoaa mukavuutta pitkille matkoille kaksoispehmusteen ansiosta. Kolmantena on Competition Sport, joka on suunniteltu rata-ajoa varten. Sisustuksessa on käytetty korkealuokkaisia materiaaleja; Kojelaudan ja ovipaneeleiden materiaaliksi on valittavissa joko alumiini tai hiilikuitu ja Bose -audiojärjestelmän kaiuttimien suojat ovat rosteria. Nahkaverhoiltujen penkkien kontrastitikkauksen värin voi valita kolmesta vaihtoehdosta ja auton turvavöihin on tarjolla kuusi värivaihtoehtoa.

Vaikka 2020 Corvette Stingray on aivan erilainen Corvette, on siinä onneksi myös jotain tuttua ja turvallista; Moottorina on amerikkalainen V8. Stingrayn 6.2-litrainen, vapaastihengittävä V8 tuottaa tehoa 369 kW eli 500 hevosvoimaa ja vääntöä 637 Nm. Vaihteistona on 8-portainen kaksoiskytkinvaihteisto (DCT). 2020 Corvette Stingray on nopein Corvetten perusmalli. Z51 Performance Package -paketilla auton luvataan kiihtyvän 0-60 mph (0-96 km/h) alle kolmessa sekunnissa.

2020 Corvette Stingray näyttää superurheiluautolta ja myös suorituskyky vastaa tuota olettamusta. Onneksi kuitenkin hinta on pysynyt varsin kohtuullisena. Auton lähtöhinta Amerikan markkinoilla on alle 60 000 dollaria. Valmistus alkaa tämän vuoden loppupuolella.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

2020 Chevrolet Corvette Stingray

2020 Chevrolet Corvette Stingray