Kuohuviinejä ei ole suunniteltu keräiltäväksi eikä säilytettäväksi pitkiä aikoja. Kuohuviinit kannattaakin hankkia kutakin käyttökertaa varten, ja juoda viinit ”tuoreina”. Erityisesti edullisemmat kuohuviinit eivät säily hyvänä pitkiä aikoja. Kuohuviinit kannattaa pääsääntöisesti juoda yhden tai kahden vuoden sisällä pullotuksesta.

Aitoa samppanjaa voi varastoida pidempiä aikoja. Vuosikertasamppanjat voivat säilyä oikein säilytettynä vuosien ajan. Samppanjan luontainen korkea hapokkuus edesauttaa juomaa säilymään pitkiäkin aikoja.

Sekä kuohuviini että samppanja kannattaa juoda heti pullon avaamisen jälkeen. Tällöin juoman aromi on parhaimmillaan ja juomassa on runsaasti hiilihappoa. Pullonsulkimella varustettuna voi pulloa säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuohuviinin ja samppanjan säilytys

Luonnonkorkilla varustetut viinipullot tulisi säilyttää vaakasuorassa asennossa, jotta juoma koskettaa jatkuvasti pullon korkkia. Näin korkki pysyy kosteana ja tiiviinä, eikä ilma pääse kosketukseen viinin kanssa.

Kuohuviini- ja samppanjapulloja voi säilyttää pysty- tai vaaka-asennossa. Pullon sisällä oleva paine pitää automaattisesti luonnonkorkin riittävän kosteana. Kuohuviini- tai samppanjapullo tulisi aina säilyttää valolta suojattuna, tasalämpöisessä ja viileässä paikassa. Ihannelämpötila on yleensä noin 8-10 astetta.