Lexuksen ensimmäinen täyssähköauto, Lexus UX 300e esitellään Guangzhoun autonäyttelyssä Kiinassa.

UX 300h:n kehitystyössä on hyödynnetty Lexuksen kokemusta hybriditeknologiasta. Sähkömoottori on sijoitettu eteen ja se tuottaa tehoa 150 kW ja vääntöä 300 Nm (ennakkotiedot). Sähkömoottorin, invertterin, voimansiirron ja korkeajänniteakun hyötysuhde ovat huippuluokkaa. Lexus UX 300e:n toimintamatkaksi luvataan yli 300 km (WLTP). Sähkömoottori ja akusto on sijoitettu mahdollisimman alas. Matalan painopisteen ansiosta UX 300e tarjoaa myös ajonautintoja.

Sähköauton luonnollinen hiljaisuus korostuu UX 300e:n ratissa. Äänieristys pitää huolen voimalinjan olemattomien äänien lisäksi mm. tuulimelusta antaen kuljettajan ja matkustajan nauttia täydellisestä seesteisyydestä matkustamossa. Mikäli kuljettaja niin haluaa, pystyy ASC-järjestelmä (Active Sound Control) luomaan luonnollisia taustaääniä vastaamaan ajo-olosuhteita.

LexusLink-sovelluksen avulla voi älypuhelimella tarkistaa latauksen tila ja käytettävissä oleva toimintamatka. Sovellus mahdollistaa myös latauksen ajastintoiminnon esim. täyden latausasteen saavuttamiseksi juuri ennen seuraavaa liikkellelähtöä. Myös esilämmitys ja -viilennys ovat mahdollisia.

Lexus UX 300e -mallin ennakkomyynti käynnistyy Suomessa syksyllä 2020 ja ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kevättalvella 2021.