Logitech uudistaa kokoushuoneet helppokäyttöisellä Logitech Tap -kosketusohjaimella. Logitech Tap sisältää 10,1 tuuman kosketusnäytön, pienikokoisen tietokoneen keskusyksikön Googlen, Microsoftin tai Zoomin videoneuvotteluohjelmistolla sekä Logitech-videoneuvottelukameran. HDMI-liitännän kautta sisältöä voi jakaa muihin laitteisiin. Tap perustuu avoimeen ohjelmistostandardiin. Tämän ansiosta Tap voidaan helposti sovittaa yhteen erilaisten ohjelmistoratkaisujen, kuten interaktiivisten piirtotaulujen ja huonehallintatoimintojen kanssa.

”Viimeisen viiden vuoden aikana olemme muuttaneet videoneuvottelulaitteistoa parempaan suuntaan tarjoamalla yksinkertaisesti hallittavia, mutta laadukkaita laitteita. Logitech Tap laajentaa näitä tuotteita tekemällä hallittavuudesta entistä helpompaa”, kommentoi Logitechin videoneuvottelutuotteiden johtaja Scott Wharton. ”Tap tuo videoneuvottelut vain painalluksen päähän ja tarjoaa työkalut monipuoliseen hallittavuuteen kilpailukykyisellä hinnalla korkeasta laadusta tinkimättä. Korkeatasoiset videoneuvottelutyökalut ovat näin kaikkien ulottuvilla.”

”Perinteiset neuvottelutyökalut käyttöliittymineen ovat kaikkea muuta kuin ihanteellisia ratkaisuja. Kaukosäätimien käyttö on hankalaa ja niissä on usein aivan liikaa erilaisia painikkeita. AV-hallintalaitteet ovat puolestaan hintavia ja vaativat räätälöityjä ohjelmointiratkaisuja toimiakseen. Tablettilaitteet ovat helpompia käyttää, mutta vaativat latausta ja langatonta lähiverkkoa. Ne ovat myös usein muualla käytössä”, kertoo tutkimusyritys Recon Researchin johtaja Ira M. Weinstein. ”Tap ratkaisee monta ongelmaa kerralla. Käyttöliittymä on selkeä, helppo hallita ja kaiken lisäksi yhteensopiva lähes minkä tahansa ohjelmiston kanssa. Lisäksi Tap sopii hintansa puolesta pieneenkin budjettiin.”

Tap on osa Logitechin huonetason videoneuvotteluratkaisuja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi Google Hangouts Meet Hardware-, Microsoft Teams Rooms- (entinen Skype Room Systems) ja Zoom Rooms -yhteistyöalustojen kanssa. Logitech Tap tulee saataville keväällä 2019 suositushintaan 1 199 euroa.