Lotus esitteli ensimmäisen brittiläisen täyssähköisen hyperauton. Lotus Evija täyssähköisen voimansiirron on tarkoitus tuottaa 2000 hevosvoiman teho. Näillä tehoilla Lotus Evija on kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantoon päässyt katuauto.

Evija on ensimmäinen Lotus-katumalli, jossa on yksiosainen hiilikuidusta valmistettu itsekantava monokokki runko, joka painaa ainoastaan 129 kiloa. Auton kokonaispaino on 1680 kiloa. Aktiivinen takaspoileri parantaa aerodynamiikkaa ja auttaa pitämään auton tiessä kiinni. Autosta puuttuvat tausta- ja sivupeilit. Ne on korvattu kameroilla. Katolla oleva kamera tarjoaa kuvan takaa ja kyljistä sähköisesti esiin liukuvat kamerat tarjoavat ”sivupeilinäkymän”. Kameroiden kuva toistetaan kolmen ohjaamon sijoitetun näytön kautta.

Sähköinen voimansiirto on suunniteltu yhteistyössä Formuloista tutun Williams Advanced Engineering -yrityksen kanssa. Ajomatka täydellä latauksella on n. 400 km. Akkupaketti sijaitsee penkkien takana ja syöttää virtaa neljälle sähkömoottorille, joista jokainen tuottaa tehoa 500 hevosvoimaa. Auton yhteenlaskettu huipputeho on 2000 hevosvoimaa ja vääntö 1700 Nm. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu arviolta alle 3 sekunnissa ja 300 km/h nopeus saavutetaan n. 9 sekunnissa. Huippunopeus on arviolta yli 200 mph (320 km/h).

Auton nimi Evija (lausutaan E-vi-ya) tarkoittaa ”ensimmäinen laatuaan” tai ”elävä”. Autoa valmistetaan rajoitettu 130 kappaleen erä ja valmistuu alkaa 2020. Auton hinta on 1,7 miljoonaa puntaa + verot. Varausmaksun (250 000 puntaa) suorittamalla varmistaa paikkansa tuotantojonossa.