Mercedes-Benz GLB tulee olemaan tähtimerkin kompaktiautomalliston kahdeksas jäsen. Euroopassa kahdeksasta mallivaihtoehdosta myynnissä ovat jo kuusi vaihtoehtoa: A-sarjan hatchback ja sedan, B-sarjan Sports Tourer, CLA Coupe, CLA Shooting Brake ja GLA.

Tilaa jopa seitsemälle

GLB:n pituus on 4634 mm, akseliväli 2829 mm ja korkeus 1658 mm. Autoon on saatavissa lisävarusteena kolmas penkkirivi. Kun suurinta henkilökuljetuskapasiteettia ei tarvita, lisävarusteena saatava kolmas rivi voidaan taittaa piiloon ja kasvattaa näin tavaratilaa.

Sisätilat on kehitetty A- ja CLA– mallien pohjalta. Kuljettajan edessä on vapaasti seisova näyttökokonaisuus, josta on saatavissa kolme eri mallia: kahden 7-tuumaisen (17,78 cm) näytön kokonaisuus, yhden 7-tuumaisen ja yhden 10,25-tuumaisen (26 cm) näytön yhdistelmä tai Widescreen Cockpit -versio, jossa on kaksi korkearesoluution 10,25-tuumaista näyttöä.

Aktiivinen nelivetojärjestelmä

Autossa on nelivetojärjestelmä, joka ohjaa vääntömomentin jakoa etu- ja taka-akseleiden välillä kolmella vaihtoehtoisella tavalla. Dynamic Select-valintakytkimellä voidaan valita joko Eco, Comfort tai Sport -ajotila. Eco- ja Comfort-ajotiloissa voima jaetaan pääsääntöisesti 80:20 suhteessa etu- ja taka-akseleiden välillä. Sport-ajotilassa momentinjako toteutetaan hieman enemmän takavetopainotteisesti, jolloin etupyörille suunnataan 70 % voimasta ja taakse 30 %.

Off-Road- paketti tuo mukanaan maastoajoon räätälöidyn näytön, jonka kautta kuljettaja saa tiedon auton pituus- ja poikittaisesta kallistuskulmasta, kaasu- ja jarrupolkimen asennosta, ohjauspyörän kääntökulmasta sekä kameroiden välittämästä yksityiskohtaisesta lähestymis- tai jättökuvista. Pakettiin kuuluu myös maastossa kätevä DSR-alamäkihidastin, jossa suurin käytettävä nopeus on säädettävissä välillä 2 – 18 km/h. Off-Road-ajotilassa voimanjako on lähtökohtaisesti 50:50.