Mercedes-Benz GLC on kasvanut Mercedes-malliston suosituimmaksi SUV-malliksi. Auto tarjoaa tilaa, monikäyttöisyyttä, ajamisen helppoutta kaupungissa, mukavuutta maantiellä, ja selviää myös niistä hankalammista mökkiteistä. Nyt GLC uudistuu saa päivitystä sekä ulkoasuun että sisältöön.

Uutuuden tunnistaa uudesta jäähdyttimen säleiköstä sekä uusista ajovaloista. Sekä GLC että GLC Coupe -mallaissa on vakiona High Performance LED -ajovalot. Valot on muotoiltu nyt aiempaa selvästi pienemmiksi ja matalammiksi. Lisävarusteena on tarjolla Multibeam LED -ajovalot. Myös takavalot on toteutettu pelkästään LED-tekniikalla.

GLC:ssä on vakiovarusteena oppiva MBUX-käyttöliittymä (Mercedes-Benz User Experience). Sen vahvuuksia ovat intuitiivinen ja monipuolinen käytettävyys koskettamalla tai eleohjauksella sekä vakiovarusteinen ja edelleen optimoitu puheohjaus (Hey Mercedes). Navigoinnin MBUX Augmented Reality -toiminto eli lisätty todellisuus täydentää ympäristön videokuvaa havainnollisilla lisätiedoilla.

Uudet moottorit

GLC:n moottorivalikoima uudistuu täysin. Dieselmoottorit edustavat uutta nelisylinteristä moottorisukupolvea. Uusi OM 654 -moottori on suunniteltu pienentämään kulutusta ja päästöjä edelleen, alentamaan käyttökustannuksia ja tarjoamaan samalla aiempaa paremman suorituskyvyn. Lanseeraushetkellä GLC SUV ja GLC Coupe -autoihin on Suomessa ensivaiheessa saatavana seuraavat kolme moottoria:

  • GLC 200 d 4Matic (120 kW/163 hv, 360 Nm)
  • GLC 220 d 4Matic (143 kW/194 hv, 400 Nm)
  • GLC 300 d 4Matic (180 kW/245 hv, 500 Nm)

Myöhemmin syksyllä mallistoon saapuu suuremman kapasiteetin akustolla varustettu ladattava bensiinipistokehydridi, nelivetoinen GLC 300e. Sen nelisylinterisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin tuottama yhteisteho on 235 kW (320 hv) ja suurin molempien voimanlähteiden yhdessä tuottama vääntömomentti on 700 Nm.  Vuonna 2020 mallisto täydentyy uuden sukupolven dieselpistokehybridillä.

Suomeen tuotavissa malleissa 4Matic vakiona

Suomeen GLC-malleissa on aina 4Matic-neliveto vakiona. Jatkuva neliveto on kiinnitetty yhdeksänportaiseen 9G-Tronic-automaattivaihteistoon laipalla. Nelivedon peruslukkovaikutus on 50 Nm. Vetävä voima välitetään etu- ja taka-akselille planeettatasauspyörästön välityksellä. Suhde riippuu moottorista ja on joko 45:55 tai 31:69 etu- ja taka-akselin välillä.