Talvella ei ole tarvetta palella, vaikka haluaakin pukeutua tyylikkäästi. Listasimme kuusi takkimallia, joiden avulla selviää kylmistä talvipäivistä tyylikkäänä ja lämpimänä.

Tumma yksirivinen villakangastakki – tyylikkäästi töihin

Yksirivinen villakangastakki on tyylikkään ajaton valinta, joka pitää löytyä jokaisen miehen vaatekaapista. Se tuo arvokkuutta business-pukeutumiseen ja viimeistelee juhlapukeutumisen. Jos käytät pukua töissä, on villakangastakki ehdoton hankinta. Työkäytössä ja juhlissa paras valinta on musta, tummanharmaa tai tummansininen takki.

Jos käytät takkia puvun kanssa, muista sovittaa päällystakki puvun takin kanssa, jotta yhdistelmä ei näytä liian täyteen ahdetulta. Jos käytät pukua yleensä neuleen kanssa, riittää todennäköisesti yhtä kokoa pienempi villakangastakki. Täydennä pukeutuminen tummalla, yksivärisellä tai kuvioidulla, ohuella kaulahuivilla. Viikon päätteeksi sopii värikäs kaulahuivi täydentämään ”casual friday” tyylin. (Kuvan takki Turo)

Ruskea yksirivinen villakangastakki – itsevarma ilme vapaa-aikaan

Villakangastakki sopii myös vapaa-aikaan. Jos kaapissa on jo yksi laadukas villakangastakki töihin, voi seuraava hankinta olla vaaleanharmaa tai kamelinruskea. Villakangastakki sopii niin villaneuleen, puuvillahousujen kuin farkkujen kanssa. Ilmeikäs kaulahuivi viimeistelee kokonaisuuden. (Kuvan takki Hugo Boss)

Kaksirivinen villakangastakki – näyttävyyttä juhlapukeutumiseen

Jos vaatekaapissa, ja budjetissa, on tilaa vielä yhdelle villakangastakille, on kaksirivinen villakangastakki todellinen klassikko. Se näyttää vielä juhlavammalta kuin yksirivinen, joten voi olla turhankin muodollinen vapaa-aikaan. Juhliin pukeutuessa se on kuitenkin loistava valinta. Kaksirivinen korostaa hienosti tumman puvun tai smokin arvokkuutta. Kaksirivinen sopii hyvin myös niihin työpäiviin, kun haluat näyttää poikkeuksellisen edustavalta. (Kuvan takki Rubinacci)

Parkatakki – Lämpimänä ulkoilmaan

Jos pakkanen kiristyy tai ulkona pitää olla pidempään, ei villakangastakki aina riitä. Kylmiin päiviin on hyvä varustautua siistillä parkatakilla. Kevyesti topattu parkatakki sopii myös liikkumiseen. Paksumpi riittää lämmikkeeksi myös kylminä talvipäivinä. (Kuvan takki Camel Active)

Untuvatakki – Suojaksi pakkaspäiviin

Pakkaspäivien tullessa on syytä kaivaa esille paksu untuvatakki tuomaan suojaa kylmyyttä ja viimaa vastaan. Ellette vietä tykypäivää ulkona pakkasessa, sopii untuvatakki paremmin vapaa-aikaan kuin työpukeutumiseen. (Kuvan takki Tommy Hilfiger)

Toppaliivi – Alkukevään aurinkoon

Kevätauringon alkaessa lämmittää, ei tarvitse enää yhtä paksua vaatetusta. aurinkoisina kevätpäivinä voi riittää toppaliivi, jos muuten on pukeutunut lämpimästi. Aurinkolasien kanssa ilme on rento ja itsevarma. (Kuvan liivi Adidas)