Mini esittelee ensimmäisen täyssähköautonsa. Uusi Mini Cooper SE tarjoaa Mini-mallien tutut ominaisuudet, ja päivittää ne aivan uudelle tasolle.

Ajettavuutta parantavat painojakauma ja alhainen painopiste. Auton kaarreominaisuuksien luvataan olevan ainutlaatuiset pienten autojen segmentissä. Auton sähkömoottori tarjoaa tehoa 135 kW (184 hv) ja vääntöä 270 Nm. Sähkömoottori reagoi välittömästi kaasupolkimeen, minkä ansiosta sähköauto liikkuu kaupunkinopeuksissa todella pirteästi. Mini Cooper SE kiihtyy 0-60 km/h vain 3,9 sekunnissa. Nollasta sataan kiihdytys vie 7,3 sekuntia. Huippunopeus on rajoitettu 150 kilometriin tunnissa.

Akku on piilotettu auton lattiaan etuistuinten väliin ja takaistuinten alle. Mini Cooper SE:n voi ladata tavallisesta pistorasiasta. Lisävarusteina saatavilla on Mini Electric Wallbox kotilatausta varten sekä kaapeli, jonka avulla autoa voidaan ladata julkisissa latausasemissa. Kun latausteho on 11 kW, täysi lataus saavutetaan 3 ½ tunnissa. Auton toimintamatka on 235–270 kilometriä.

Automaattinen ilmastointi yhdessä Mini Connected -sovelluksen kanssa mahdollistaa auton lämmityksen tai jäähdytyksen hyvissä ajoin ennen ajon alkamista, jotta ajaminen on mukavaa ensihetkestä alkaen.

Akun sijoittelun ansiosta tavaratila vastaa kooltaan perinteisiä malleja. 211 litran kontti kasvaa 731 litraan, kun takaistuinten selkänojat kaadetaan. Ainoa akun aiheuttama ero muihin malleihin on alle 20 mm korkeampi maavara.

Mini Cooper SE:n suositushinta on 38 400 euroa.