Kengät täydentävät pukeutumisen. Tyylikäs puku ei näytä läheskään yhtä tyylikkäältä, jos kenkävalinta on pielessä. Valitse siis kengät puvun mukaan. Vaan minkäväriset kengät pitäisi valita. Mustat toimivat aina, mutta eivät ole välttämättä ainoa hyvä vaihtoehto,

Minkäväriset kengät valitset puvun kanssa?

Musta puku – mustat kengät

Mustan puvun kanssa ei tarvitse pitkään pähkäillä kenkien värin kanssa. Musta puku ja mustat kengät ovat ainoa oikea yhdistelmä. Jos haluat häikäistä rennossa tilaisuudessa, toimii valkoinen hienosti mustan kanssa, mutta vähänkään virallisissa yhteyksissä pitäydy mustissa. Muut värit luovat turhaa kontrastia.

Tummansininen puku – mustat tai ruskeat kengät

Tummansinisen puvun kanssa sopivat lähes minkäväriset kengät tahansa. Mustat ovat turvallisin ja paras valinta etiketin mukaiseen pukeutumiseen. Värikkäämmän vaihtoehdon saat tummanruskeilla tai kesällä vaaleanruskeilla kengillä. Voit kokeilla myös hieman punaiseen taipuvaa sävyä.

Tummanharmaa puku – mustat kengät

Tummanharmaan puvun kanssa sopivat parhaiten mustat kengät. Jos haluaa vähän väriä, voi kokeilla tummanpunaista sävyä. Tosin silloin pitää solmion ja paidan olla hillittyjä, jotta asukokonaisuudesta tulee tasapainoinen. Rohket ja itsevarmat voivat yhdistää tummanharmaan puvun kanssa myös tummanruskeat kengät, mutta mustat kengät ovat varmin valinta.

Vaaleanharmaa puku – mustat, ruskeat tai siniset kengät

Vaaleanharmaa puku ei ole kaikkein muodollisin, joten myös kenkien kanssa voi käyttää vapauksia. Mustat kengät sopivat aina, mutta ovat tässä hieman tylsä vaihtoehto. Kannattaa kokeilla esimerkiksi vaaleanruskeita, tummanruskeita tai vaikka sinisen sävyisiä kenkiä. Värikkäiden kenkien kanssa kannattaa olla tarkkana paidan ja solmion kanssa, jotta värisävyt sopivat yhteen.

Ruskea puku – mustat tai ruskeat kengät

Ruskean puvun kanssa sopii luonnollisesti tummanruskeat kengät. Jos puvussa on kuviointi, voi mustilla kengillä hieman hillitä värikirjoa.

Tummanvihreä puku – ruskeat tai mustat kengät

Tummanvihreän, esimerkiksi oliivinvihreän puvun kanssa kannattaa valita ruskeat tai mustat kengät. Voit kokeilla vaalean- tai tummanruskeita. Vaaleanruskeilla saa kesäisen ilmeen, kun taas tummanruskeat sopivat syksyyn ja talveen.

Värillinen puku – mustat kengät

Jos olet onnistunut löytämään värillisen puvun, kuten punainen, sininen tai keltainen, kannattaa valita sen pariksi mustat kengät.

Vaalea puku – mustat, valkoiset tai vaaleanruskeat kengät

Vaaleita pukuja käytetään yleensä vain kesäisin ja rennommissa yhteyksissä. Valkoiset/vaaleat tai mustat kengät ovat toki hyväksytty valinta, mutta mielenkiintoisemman yhdistelmän saat, jos kengissä on vaalea väritys, joka sopii yhteen paidan ja solmion kanssa. Esimerkiksi vaaleanruskeat tai vaaleansiniset kengät ovat varsin mielenkiintoinen vaihtoehto.