Tyypillisin kuohuviini- tai samppanjapullo on tilavuudeltaan 0,75 litraa. Siitä riittää kuuteen lasilliseen. 0,75 litraa ei ole kuitenkaan ainoa pullokoko. Pullokokoja löytyy sekä pienempiä, että paljon suurempia.

Pienempi pullo riittää yhdelle tai kahdelle, kun taas isommista riittää täsmälleen samaa juomaa koko seurueelle. Koska samppanja ja kuohuviini on kypsytetty omassa pullossaan, on ainoastaan samassa pullossa täysin samaa juomaa. Hiuksenhienoja makueroja tärkeämpi syy suurilla pulloille on näyttävyys. 1,5 litran Magnum-pullo on vielä käytännöllinen, mutta 3-litrainen Jeroboam valitaan pelkästään näyttävyyden takia.

Magnumia isommat koot ovat saaneet juhlavat nimensä Raamatun kuninkaiden mukaan. Kuulostaahan Balthasar paljon makeammalta kuin vain puhua 12-litraisesta pullosta.

Samppanjoiden pullokoot:

Piccolo 0,1875 L

Piccolon nimi on peräisin italian kielestä tarkoittaen pientä. Piccolo-pullosta riittää sopivasti yhteen lasilliseen.

Demi 0,375 L

Demi -nimitys tulee suoraan ranskankielisestä sanasta puolikas. Demi-pullosta riittää kolmeen lasilliseen.

Pullo 0,75 L

Tyypillisin pullokoko on 0,75 L. Se on niin tavallinen että ei ole edes saanut sen hienompaa nimitystä kuin pullo.

Magnum 1,5 L

Magnun on latinaa ja tarkoittaa mahtavaa. Magnum-pullo tuo näyttävyyttä juhlapöytää. Siitä riittää 12 lasilliseen. Samppanjatalot suosivat Magnum-kokoa, sillä siinä viinin ja ilman määrä on optimaalinen. Winston Churchill totesi että Magnum on riittävä pullokoko kahden ihmisen illalliselle, jos ainoastaan toinen juo samppanjaa.

Jeroboam 3 L

3-litrainen Jeroboam on pienen ”suurista” pulloista. Jeroboam-pullo vastaa neljää tavallista pulloa, ja siitä riittää juomaa 24 lasilliseen. Jeroboam-pulloa voi nähdä välillä, mutta sitä isommat alkavat olla jo todella harvinaisia.

Rehoboam 4,5 L

Rehoboam pullostaa riittää 36 lasilliseen, mutta kaataminen saattaa olla jo hankalaa.

Methuselah 6 L

Raamatun mukaan Methusalah oli kaikkien aikojen pitkäikäisin ihminen, saavuttaen mahtavan 969 vuoden iän. Melko mahtava on myös Methusalahin mukaan nimetty 6-litrainen pullo, josta riittäisi 64 lasilliseen.

Salmanazar 9 L

9-litrainen Salmanazar täyttäisi 72 lasia kuohuvalla.

Balthazar 12 L

Baltahazar pullo vastaa 16 tavallista pulloa. Siis 96 lasillista.

Nebuchadnezzar 15 L

Nebukadnessar oli mahtavin Babylonian kuninkaista. Nebuchadnezzar-pullosta riittää 120 lasilliseen.

Solomon / Melchior 18 L

18-litraisen pullon suhteen esiintyy hieman eriäviä mielipiteitä. Yleensä 18-litrainen on saanut nimenän Salomon, kun taas osa nimeää 18-litraisen Melchioriksi, ja luokittelee Salominin pullokooksi 20 tai 21 litraa.

Sovereign 26 L

Taittinger -samppanjatalo valmisti Sovereign -pullon juhlistamaan aikansa suurinta risteilyalusta. Sovereign vastasi 35 tavallista pulloa, minkä perusteella tilavuus olisi siis 26,25 litraa.

Primat 27 L

Primat -pullo on metrin korkuinen ja painaa noin 65 kiloa. 27-litran tilavuudellaan se vastaa 36 tavallista pulloa.

Melchizedek 30 L

Melchizedek -pullo vastaa 40 tavallista pulloa ja on tilavuudeltaan 30 litraa. Joidenkin mukaan Melchizedek -pullo on valmistettu. Muiden mielestä se on pelkkä myytti.