Treffeillä haluaisi tehdä hyvän vaikutuksen, mutta toisaalta ei saa myöskään yrittää liikaa. Paras on olla oma itsensä. Toisaalta pienillä valmisteluilla voi kuitenkin vaikuttaa positiivisesti treffien lopputulokseen…

1. Tee suunnitelma

Ennen kuin edes pyydät treffeille, mieti jo valmiiksi minkälaiset treffit haluaisit järjestää. Näin sinun ei tarvitse pyytää pelkästään treffeille, vaan voit kertoa heti tarkemmin minkälaista tekemistä tai ohjelmaa olit ajatellut. Suunnitelmallisuus kertoo siitä että haluat panostaa treffeihin, etkä vain pyytää ulos. Suunnitelmasta voi olla apua jo ennne treffejä, mutta varsinkin treffien aikana. Jos treffikumppanillasi ei ole minkäänlaista suunnitelmaa mitä hän haluaisi tehdä, teet hyvän vaikutuksen kun osaat heti esittää hyviä ideoita. Jos tapaatte esim. puistossa, voit miettiä jo valmiiksi sopivia paikkoja missä voitte istua hetkeksi, missä ihailla maisemia, tai missä voitte käydä kahvilla.

2. Ole luova

Treffien järjestämisessä voi käyttää hieman luovuutta. Treffipaikkana voi olla muukin kuin kahvila tai ravintola, ja pelkän kahvittelun sijasta treffit voivat olla jotain yhteistä tekemistä. Ensitreffeille ei kannata kuitenkaan kehitellä mitään liian erikoista, jotta kynnys treffeille lähtemiseen ei nouse liian korkeaksi.

3. Pukeudu siististi

Pukeudu siististi ja tilanteen mukaan. Jos menette illalla syömään tai lasilliselle, kannattaa pukeutumiseen panostaa enemmän. Pieni ylipukeutuminen on turvallisempi vaihtoehto kuin olla arkivaatteissa. Siistillä mutta rennolla pukeutumisella annat mielikuvan että sinua on helppo lähestyä. Ja jos vastapuolen asuvalinta arveluttaa, voit kysyä pukukoodin leikkimielisesti ennen treffejä.

4. Saavu ajoissa

Muista olla ajoissa. Mikään ei ole huonompi aloitus treffeille kuin myöhästyminen. Varaa riittävästi aikaa matkaan, jotta olet perillä jo hieman etuajassa. Näin sinulle jää aikaa tutustua treffipaikkaan ja olet vastassa kun treffikumppanisi saapuu. Jos olette ravintolassa tai kahvilassa, voit jo katsoa sopivan pöydän valmiiksi, mutta älä vielä tilaa mitään.

5. Ole kohtelias

Hyvätapainen ja kohtelias mies tekee varmasti vaikutuksen. Hyvä kiinnittää huomiota mm. pöytätapoihin, hatun käyttöön sisätiloissa ja oven avaamiseen, mutta älä yritä liikaa tai korosta kohteliaita eleitä. Pidä asiat mielessä, mutta toteuta niitä sen mukaan mikä tuntuu luontevalta. Liika yrittäminen voi tehdä tilanteesta kiusallisen ja liian kaavamaisen.

6. Kehu ulkonäköä, mutta älä liikaa

Voit kehua treffikumppanisi ulkonäköä ja asuvalintaa, mutta vain kohtuudella. Vaikka hän on mielestäsi maailman kaunein nainen, liika kehuminen voi tehdä tilanteesta kiusallisen.

7. Muista vuoropuhelu

Ole avoin ja kerro itsestäsi, mutta muista myös kuunnella. Jatkokysymys osoittaa, että kuuntelit mitä hän kertoi. Ole kiinnostunut, ja kysele, mutta älä utele liikaa. Anna keskustelun edetä luonnostaan.

8. Pidä keskustelu rentona

Treffeillä pitäisi olla hauskaa ja mukavaa, joten valitse keskustelun aiheet sen mukaan. Voitte jutella ajankohtaisista aiheista, mutta politiikka, uskonto, edelliset suhteet, seksi ja raha ovat aiheita joita kannattaa aluksi välttää. Niistä voi vääntää myöhemmin, mutta ei kannata pilata ensitreffejä liian vakavilla aiheilla.

9. Saa hänet nauramaan

Jos saat treffikumppani hymyilemään tai jopa nauramaan, olet onnistunut loistavasti. Hauskuutta ei voi harjoitella, mutta voit valmistautua treffeihin miettimällä valmiiksi jonkun hauskan tapauksen tai usempia, jotka voit kertoa sopivilla hetkillä. Näin sinulla on valmista materiaalia, joilla saat kevennettyä tunnelmaa.

10. Keskity häneen

Unohda muut ja keskity vain treffikumppaniisi. Älä ainakaan vilkuile paikan muita naisia.

11. Pidä katseesi hänen silmissään

Kun keskustelet treffikumppanisi kanssa, muista pitää katseesi hänen silmissään. Ei tarvitse tuijottaa, mutta varo ettei katseesi putoa alaspäin ihailemaan hänen kroppaansa, vaikka sekin toki kiinnostaa.

12. Varaa aikaa

Varaa riittävästi aikaa treffeille. Kiireetön tapaaminen osoittaa kunnioitusta ja arvostusta treffikumppania kohtaan, joten älä tee muita suunnitelmia samalle illalle.

13. Ole valmis huolehtimaan laskusta

Vaikka naiset usein haluavat maksaa oman osuutensa, niin ainakin ensitreffeillä voit kohteliaana herrasmiehenä olla varautunut maksamaan laskun kokonaan.

14. Yksi hyvänyön suukko

Älä oleta saavasi hyvänyönsuukkoa, mutta varaudu siihen. Täydelliset ensitreffit saattavat johtaa suudelmaan. Muista kuitenkin että yksi riittää. Ei pelkkä poskipusu eikä märkä kielisuudelma, vaan juuri sopivan pituinen hyvänyönsuukko antaa esimakua tulevasta ja jättää treffikumppanisi odottamaan lisää…

15. Luota itseesi

Tärkeintä on luottaa itseensä. Ole itsevarma, mutta älä röyhkeä. Ei tarvitse kehuskella omilla saavutuksilla tai omaisuudella, mutta ei pidä myöskään vähätellä itseään. Sopia annos rohkeutta ja itsevarmutta tekee varmasti vaikutuksen.