Mallivuoden 2015 Volvo XC90 aloitti uuden aikakauden Volvon historiassa. Se esitteli Volvon  skaalautuvan alustarakenteen, uusia turvallisuustekniikoita ja brandin uuden itsevarman ilmeen.

Nyt Volvo XC90 uudistuu kevyesti ja saa samalla mielenkiintoisen tekniikkapäivityksen. Uutuus tuo ensimmäistä kertaa tarjolle Volvon kineettisen energian talteenottojärjestelmän. Se yhdistetään nykyisiin polttomoottoreihin ja muodostaa uuden integroidun sähköistetyn voimansiirron, jolle on annettu ”B”-tunnus. Uusi brake-by-wire-järjestelmä toimii vuorovaikutuksessa energian talteenottotekniikan kanssa, ja tehostaa energian talteenottoa jarrutuksissa. Uuden sähköistetyn voimansiirron ansiosta kulutus ja päästöt pienenevät jopa 15 prosentilla.

Volvo XC90 on edelleen valittavissa myös suositulla T8 Twin Engine -hybridinä.  Ladattava hybridi T8 saa uuden akun ja akun latauksen brake-by-wire-tekniikalla. T8-mallin ajomatka sähköllä kasvaa n. 15 prosentilla.

Turvavarustepuolella Volvo XC60 -mallissa esitelty vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminto on nyt saatavilla XC90:een, ja risteävän liikenteen varoittimessa on nyt automaattijarrutustoiminto. Uudistus tuo autoon myös uusia vannevaihtoehtoja, korivärejä ja modernin uuden etusäleikön. Matkustamon tyylikäs sisustus on ennallaan, mutta uudet sisustusmateriaalit, kuten villakangas, tarjoavat lisää mahdollisuuksia auton yksilöintiin.

Mallivuoden 2020 XC90-auton tuotanto käynnistyy toukokuussa Torslandan tehtaalla Ruotsissa. Auto on jo nyt tilattavissa.