Porsche esittelee uutuuden, jonka luvataan olevan jopa nykyisiä Porsche SUV-malleja urheilullisempi. Ulkoisesti uutuuden erottaa parhaiten kattolinjasta. Porsche Cayenne Coupen tuulilasi ja A-pilari ovat matalammat kuin Cayennessa, sillä katon etureuna on 20 millimetriä alempana. Takaovet ja pyöräkotelot on muotoiltu, mikä leventää auton hartialinjaa 18 mm.

Uudessa Cayenne Coupessa on vakiona kiinteä panoraamalasikatto, jonka kokonaisala on 2,16 m2. Lisävarusteena on saatavissa muotoiltu hiilikuitukatto, jonka keskellä oleva ura antaa uutuusmallille urheiluautomaisen ilmeen Porsche 911 GT3 RS:n tyyliin. Auton vakiovarusteluun kuuluu Porsche Active Aerodynamics (PAA) ‑kattospoileri. Auton linjoja harmonisesti myötäilevä spoileri laajenee 135 millimetriä yli 90 km/h:n ajonopeuksilla, jotta takapyörät pureutuvat paremmin tiehen. Aerodynaamisten ominaisuuksien ohella PAA-järjestelmä parantaa myös polttoainetaloudellisuutta.

Lanseerausvaiheessa uutuusmalliin on saatavissa kaksi suorituskykyistä bensamoottoria. Niistä pienempi on kuusisylinterinen ja 3.0-litrainen turbo, jonka huipputeho on mukavat 340 hv (250 kW) ja vääntö 450 Nm. Jo tällä perusmoottorilla Cayenne Coupe kiihtyy satasen vauhtiin tasan kuudessa sekunnissa, kun autossa on vakiovarusteluun kuuluva Sport Chrono -paketti. Cayenne Turbo Coupe ‑lippulaivamallin voimanlähteenä on 4.0-litrainen, kaksoisahdettu V8-moottori, joka kehittää tehoa 550 hv (404 kW) ja vääntöä 770 newtonmetriä. Turbo Coupe kiihtyy nollasta sataan 3,9 sekunnissa ja saavuttaa 286 km/h:n huippunopeuden.

Porsche Cayenne Coupe on jo tilattavissa, ja Suomen hinnat julkaistaan lähiaikoina. Auton vakiovarustelu sisältää mm. 20-tuumaiset kevytmetallivanteet, etu- ja takapysäköintiantureilla sekä peruutuskameralla varustetun pysäköintiavustinjärjestelmän, PASM-aktiivijousituksen ja Sport Chrono ‑paketin.