Porsche on tehnyt päätöksen Macan -mallisarjan valmistamisesta täyssähköautona seuraavasta mallisukupolvesta alkaen.

“Sähköautoilu ja Porsche sopivat yhteen täydellisesti; ei vain siksi, että molemmat pyrkivät äärimmäiseen tehokkuuteen, vaan erityisesti urheilullisen luonteensa vuoksi”, toteaa Oliver Blume, Porsche AG:n johtoryhmän puheenjohtaja. ”Aiomme investoida vuoteen 2022 mennessä yli kuusi miljardia euroa sähköautoiluun, ja vuoteen 2025 mennessä sähköinen voimalinja voi olla saatavilla jopa 50 prosentissa kaikista uusista Porschen autoista. Seuraavien kymmenen vuoden kuluessa keskitymme kuitenkin monipuolisuuteen tarjoten entistäkin optimoidumpia bensiinimoottoreita, ladattavia hybridejä ja täyssähköisiä urheiluautoja. Tavoitteenamme on tulla näiden teknologioiden edelläkävijöiksi ja jatkaa yhtiömme työtä tulevaisuuden autoilun parissa.”

Porschen ensimmäinen täyssähköinen urheiluauto Taycan lanseerataan vuoden 2019 lopulla, jonka markkinoille tulon jälkeen ensiesittelynsä saa sisarmalli Taycan Cross Turismo. Myöhemässä vaiheessa julkaistava seuraavan mallisukupolven Macan tulee olemaan Porschen ensimmäinen täyssähköinen kompakti SUV, jonka tuotannon on määrä alkaa seuraavan vuosikymmenen alkupuolen aikana.

Macan käyttää Taycanin tavoin 800 voltin latausteknologiaa ja sen alusta perustuu Audin kanssa yhteistyössä kehitettyyn Porsche PPE-arkkitehtuuriin (Premium Platform Electric).