Se näyttää aivan tavalliselta ovikellolta, mutta Ring Video Doorbell osaa paljon enemmän. Sen avulla voi tarkistaa kuka ovella on, vaikka ei itse olisi edes kotona.

Ring Video Doorbell 2 -ovikello

Ring Video Doorbell 2 on ovikello, valvontakamera ja ovipuhelin, kaikki samassa laitteessa. Ring Video Doorbell asennetaan tavallisen ovikellon tapaan etuovelle. Laitteessa on painonappi, joka toimii ovikellona. Tähän asti kaikki tapahtuu, kuten normaalin ovikellon kanssa, mutta sitten siirrytään nykyaikaan. Laite ottaa kodin Wi-Fi -verkon kautta langattoman verkkoyhteyden ja lähettää ilmoituksen omistajan älypuhelimeen.

Ringin älypuhelinsovelluksen kautta voi  katsoa laitteen lähettämää videokuvaa ja tarkistaa kuka ovella on. Lisäksi voi avata kaksisuuntaisen puheyhteyden ja kysyä millä asialla vieras on. Näin ovelle saapuneen vieraan voi tarkistaa oli itse kotona tai ei. Laitteessa on myös liiketunnistin, joten edes kutsumattomat vieraat eivät pääse ohittamaan tätä ovikelloa. Ring Video Doorbell -ovikellossa on 1080p HD-kamera ja tehokas pimeänäkö. Kameran kuva näkyy uskomattoman selvästi myös pimeinä iltoina.

Laitteessa on akku, joten asennus on helppoa. Mitään johtoja ei tarvitse viritellä. Valitse vain laitteelle paikka ja ruuvaa kiinni seinään. Laite yhdistetään Wi-Fi -yhteydellä kodin langattomaan lähiverkkoon. Lisäksi käyttöä varten pitää puhelimeen asentaa Ring-sovellus, joka on saatavissa sekä Android että iOS -puhelimiin.

Helppo hallinta älypuhelimella

Ring-sovelluksen perustoiminnot ovat ilmaiset, eli voit katsoa livekuvaa, avata puheyhteyden ja saat myös hälytykset sovellukseen. Maksullisessa versiossa tapahtumat tallentuvat lisäksi pilvipalveluun, jolloin niitä voi tarkastella myöhemmin. Uudet käyttäjät saavat tämän ominaisuuden aluksi koekäyttöön kuukauden ajaksi ilmaiseksi.

Ringin sovellus on englanninkielinen, mutta kohtuullisen selkeä käyttää. Sovelluksella voi hallita useampia Ring-laitteita; ovikelloja ja kameroita. Sovelluksesta voi valita haluaako puhelimeen liiketunnistimen hälytykset, vai ilmoituksen ainoastaan kun ovikelloa soitetaan. Liiketunnistimeen voi ajastaa toiminta-ajat, jolloin haluaa että se on käytössä. Laitteiden hallinnan voi jakaa myös muiden käyttäjien kesken, joten hälytykset saa useampaan puhelimeen.

Lisävarusteena on saatavissa Ring Chime Pro, jolla on kaksi tehtävää. Se vahvistaa kodin lähiverkkoa sekä välittää hälytykset talon sisälle. Näin ovikellon soitto kuuluu sisällä, vaikka puhelin ei olisi kotona. Ring Chime Pron kautta ei voi kuitenkaan katsoa videokuvaa tai avata puheyhteyttä. Se ilmoittaa ainoastaan hälytykset ja ovikellon soiton.

Ring on helppo asentaa ja käyttöönotto sujui melko nopeasti. Sen jälkeen käyttö on helppoa ja yksinkertaista. Laite myös tuntuu toimivan luotettavasti. Ladattavalla akulla ja Wi-Fi -yhteydellä varustetun Ring Video Doorbell 2 -ovikellon hinta on n. 170-200 euroa. Lisäksi laite vaatii toimiakseen lähiverkon sekä ilmaisen Ring -sovelluksen asentamisen Android tai iOS -käyttöjärjestelmällä varustettuun älypuhelimeen.